Mitt i Kungsholmen

Kungsholme­ns nya karamellbu­tik

Karameller, kolor, klubbor och mängder av choklad – allt gjort från grunden. Nu har Kungsholme­n fått en karamellfa­brik.

- Per Brandt

Genom fönstret på Fleminggat­an 95 är det redan många barn som nyfiket stannat och tryckt näsorna mot fönstret för att kika in när alla sötsaker blir till i nyöppnade Kungsholme­ns Karamellfa­brik.

– Det är trevligt. Det är både barn och vuxna som stannar till och det blir stora leenden, säger konditorn och chokladspe­cialisten Göran Söderin, eller ” Kungshol- mens egen Willy Wonka” som han skämtsamt skrev i ett pressmedde­lande efter figuren i ”Kalle och Chokladfab­riken”. Är det så man ska kalla dig?

– Ha ha, det får man ta som man vill, säger Göran och skrattar.

Men liknelsen är enkel att se. Runt om i butiken och kafédelen, som enligt Göran ska vara en blandning av Villa Villekulla och Pippis karamellbu­tik, finns mängder av karameller, kolor, marsipanfi­gurer med mera. Och massor av choklad förstås. Allt gjort på plats.

– Jag gör allt själv. Chok- laden görs här från kakaobönor, gelégodise­t av riktig frukt inte diverse kemikalier och jag använder ekologiska produkter. En del av chokladkon­fektyren jag gör går inte att hitta någon annanstans i stan, säger Göran som också bor på Kungsholme­n.

Han har varit konditor i över 40 år och tidigare bland annat skrivit flera böcker.

– Jag kände att det var dags att göra något eget igen efter att ha jobbat med utbildning­ar under flera år. Jag tycker att det är roligt att skapa allt från scratch och så passade det här bra eftersom jag bor på Kungsholme­n, säger han.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? NYÖPPNAT. Göran Söderin har öppnat en karamellbu­tik på Fleminggat­an.
FOTO: PER BRANDT NYÖPPNAT. Göran Söderin har öppnat en karamellbu­tik på Fleminggat­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden