Mitt i Kungsholmen

Ödehusets krog till salu

Enda hyresgäste­n i fastighete­n. Nu är thaikrogen i ödehuset på Fleminggat­an till salu.

- Per Brandt

Det har varit någon form av tvist med ombyggnade­n som ska vara löst.

I flera år har fastighete­n på Fleminggat­an stått så gott som tom, vilket fått många Kungsholms­bor att undra varför och vad som ska hända med fastighete­n. Enda hyresgäste­n på länge har varit thaikrogen Kacha thai dining, och nu är den till salu.

Enligt annonsen en ”väl fungerande” krog med ”bra kassor utan för mycket insats”. Inget om själva fastig- heten eller ens gatan nämns i annonsen men mäklaren berättar att de har en del intressent­er och att de har fått en del frågor om huset.

– Det är det, men vi har svarat med den informatio­nen som vi har fått, att det har varit någon form av tvist med ombyggnade­n som ska vara löst och att huset ska börja fräschas upp. Men oavsett det så fungerar thairestau­rangen utan problem, säger Naresh Sharma på NMK företagsmä­klare som sköter försäljnin­gen av verksamhet­en.

Enligt honom måste en ny köpare godkännas av fastighets­ägaren eftersom hyresavtal­et måste överlåtas men det ska inte vara problem eftersom de ”bara presentera­r seriöst folk”. Och att hitta en köpare lär inte bli svårt heller spår han.

Så är något på väg att hän- da med huset? Nej. Enligt fastighets­ägaren rustas huset med jämna mellanrum men finns inga nya stora planer utan ” det står bra där det står” låter han hälsa och ber att få återkomma när det ändras.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? TILL SALU. Kacha Dining, som ligger i det nästintill tomma huset på Fleminggat­an, är till salu.
FOTO: MAJA BRAND TILL SALU. Kacha Dining, som ligger i det nästintill tomma huset på Fleminggat­an, är till salu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden