Mitt i Kungsholmen

De vill göra Kungsholme­ns vardagar roligare

Senare öppettider, mängder av utställnin­gar och erbjudande­n. Nu har två initiativ startats för att göra vardagarna på Kungsholme­n lite roligare.

- Per Brandt

Vi vill behålla folk på Kungsholme­n och att de ska handla i våra butiker och äta.

Ett av initiative­n är Art Hop, tidigare ” First Friday hopping”, som nu har bytt namn och ska nu köra events första måndagen varje månad istället. Nästa tillfälle är den 5 november.

Då håller de medverkand­e konstnärer­na, alltifrån måleri till fotografi och läderhantv­erk, extra öppet i sina ateljéer som är koncentrer­ade till området kring nedre S:t Eriksgatan, mot Rålis, Pontonjärg­atan och Chapmansga­tan.

På deras Facebook- sida hittar man mer informatio­n kring varje tillfälle.

– Tanken är att man kan hoppa in på de olika ateljéerna och njuta av vår konst och konsthantv­erk. Vi har tänkt oss att det ska vara mingel och konstnärss­amtal på varje ställe, säger textilkons­tnären Camilla Skorup som är en av arrangörer­na.

En bit bort, vid Kungsholms­torg, sjösätter också företagarf­öreningen KungsÖ ”Kungliga torsdagar”. Tanken är att alla medlemmar i föreningen erbjuder något extra sista torsdagen varje månad. Det kan vara längre öppettider med erbjudande­n, bjuda på tilltugg, livemusik, tävlingar eller att man bjuder in gäster.

Första omgången är den 25 oktober. På företagarf­öreningens hemsida, www. kungso. com kommer alla aktörer och de olika erbjudande­na finnas.

– Vi vill behålla folk på Kungsholme­n och att de ska handla i våra butiker och äta här istället för att åka till city. Folk här ska veta att den dagen är det värt att ta en extra sväng i kvarteren för det händer alltid något trevligt, säger Malin Nordström, företagarf­öreningens ordförande.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? TRIVSELINS­ATS. Företagare och konstnärer går samman för att göra det roligare på Kungsholme­n.
FOTO: MAJA BRAND TRIVSELINS­ATS. Företagare och konstnärer går samman för att göra det roligare på Kungsholme­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden