Mitt i Kungsholmen

Bio Capitols plan: Utbyggnad

BIO CAPITOL. Högt publiktryc­k för biobistron – nu finns planer på ytterligar­e salonger

- patrik.wiren@direktpres­s.se

Bio Capitol i Vasastan har fått en flygande start sedan öppnandet. Nu planeras ytterligar­e två salonger för att möta det stora publiktryc­ket.

Det är en regnig tisdagskvä­ll ett par dagar innan löning och fortfarand­e återstår några minuter tills klockan är 17 och Bio Capitol öppnar sina dörrar. Trots det slingrar sig redan en kö längs Sankt Eriksgatan­s trottoar.

– Nu är det lugnt. Ni skulle se när det är visningar i båda salongerna, då är det knökat, konstatera­r Elaine Hildenborg, driftansva­rig, när dörrarna öppnats och besökarna söker sig in.

Högt tryck efter öppning

På kvällens repertoar står ”Colette”, filmen om författare­n Sidonie Gabrielle Co- lette med Keira Knightley i huvudrolle­n och senare samma kväll väntar ” A Star is Born” med Lady Gaga. Det stora publiktryc­ket har varit konstant sedan öppnandet i juli berättare Elaine Hildenborg.

– Det har varit galet mycket folk. Vi har 3- 4 utsålda föreställn­ingar per kväll och kör sju dagar i veckan. Under helgerna har vi åtta visningar per dag. Det har varit en utmaning att ha så högt tryck direkt efter öppning, men nu har vi börjat vänja oss vid tanken på att det är så här det ser ut. Och det är förstås superrolig­t, konstatera­r hon.

Platserna räcker inte till

I dag finns två salonger i de 1920- talsinspir­erade lokalerna med 103 respektive 82 platser. Och det räcker inte.

– Det kommer bli två salonger till, vilket vi verkligen behöver, säger Elaine Hildenborg men tillägger snabbt att det inte är någonting som kommer ske över en natt.

– Det ligger fortfarand­e långt fram i tiden. Patrik Wirén

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? ASDA. Britt Holmqvist, Lena Poignant och Anette Strand brukar gå på bio tillsamman­s men det här är första besöket på kvartersbi­on i Vasastan. ”Det känns lyxigt att kunna ta ett glas vin till bion. Väldigt gemytligt, nästan som hemma,” säger Anette som bor på Kungsholme­n. De båda väninnorna, båda hemmahöran­de på Södermalm instämmer.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ASDA. Britt Holmqvist, Lena Poignant och Anette Strand brukar gå på bio tillsamman­s men det här är första besöket på kvartersbi­on i Vasastan. ”Det känns lyxigt att kunna ta ett glas vin till bion. Väldigt gemytligt, nästan som hemma,” säger Anette som bor på Kungsholme­n. De båda väninnorna, båda hemmahöran­de på Södermalm instämmer.
 ??  ?? DRIFTANSVA­RIG. Elaine Hildenborg berättar att det varit ”galet mycket folk”.
DRIFTANSVA­RIG. Elaine Hildenborg berättar att det varit ”galet mycket folk”.
 ??  ?? MAT- OCH FILMSUGNA. Även Josefin Wittloc, Lovisa Algovik och Hanna Nelson är här för första gången.
MAT- OCH FILMSUGNA. Även Josefin Wittloc, Lovisa Algovik och Hanna Nelson är här för första gången.
 ??  ?? KAN BYGGA UT. Biograf Capitol, som renoverats, kan bygga ut med två nya salonger.
KAN BYGGA UT. Biograf Capitol, som renoverats, kan bygga ut med två nya salonger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden