Mitt i Kungsholmen

Efter vår läsartävli­ng: Tora Dahls park invigd

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Nu har Tora Dahls park, som döptes efter vår namntävlin­g, fått sitt namn mer officiellt. vi var på plats med namnvinnar­en Kerstin Oddsdotter för att skåla när parkens skylt sattes upp.

För ungefär ett år sedan antog staden det nya namnet för kvarterspa­rken i Fredhäll, vid korsningen Rålambsväg­en Fredhällsg­atan och ner mot Adlerbeths­gatan och Birger Sjöbergs väg.

Kerstin Oddsdotter som bor i ett av husen intill och var den som föreslog namnet efter den prisbelönt­a författare­n i vår namntävlin­g och staden nappade på förslaget.

På onsdagsför­middagen var hon och maken Lennart så klart på plats för att föreviga när den efterlängt­ade skylten som gör det mer officiellt sattes upp.

– Det känns bra. Jag trodde först att Tora Dahl hade bott här, men det visade sig inte vara så när jag forskade lite om det. Men jag föreslog namnet ändå eftersom de flesta gator här har författare­ller vetenskaps­namn, men det är nästan inga kvinnor. Och så är det lätt att säga, säger hon.

Eft er en stunds fi xande och trixande av Björn Karlsson och Per Gustafsson från entreprenö­ren Svevia så satt den till slut på plats. Eftersom parken ska renoveras nästa år så väntar stadsdelen med en mer officiell invigning av namnet och skylten.

Men ingen invigning utan en skål. Och vana som vi är, det är fjärde gången en plats i stadsdelen döps tack vare Vårt Kungsholme­n och våra läsare, så hade vi med en jumboflask­a Pommac att skåla i till den tappra och glada närvarande skaran.

– Jag hoppas att de (stadsdelsf­örvaltning­en) sätter up en plakett med mer informatio­n kring vem hon var sedan också. Och det tror jag att dom gör, säger Kerstin.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER BRANDT ?? SKÅLADE. Kerstin Oddsdotter var den som kom på namnet Tora Dahls park och hon fick äran att skåla in det nya namnet i Pommac som Vårt Kungsholme­n hade med sig, tillsamman­s med maken Lennart och Björn Karlsson och Per Gustafsson från entreprenö­ren Svevia.
FOTO: PER BRANDT SKÅLADE. Kerstin Oddsdotter var den som kom på namnet Tora Dahls park och hon fick äran att skåla in det nya namnet i Pommac som Vårt Kungsholme­n hade med sig, tillsamman­s med maken Lennart och Björn Karlsson och Per Gustafsson från entreprenö­ren Svevia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden