Mitt i Kungsholmen

FC Stockholm

mot nya höjder

- Per Brandt

Det var en extrem lättnat att äntligen få gå upp.

Femte uppflyttni­ngen – på åtta säsonger. Succélaget FC Stockholm är klara för division 2 efter ny seger. Nu jagar klubben meriterade nyförvärv för att bli ett topplag även nästa år. Det var ett vilt firande på lördagseft­ermiddagen – och under hela kvällen och natten mot söndag för FC Stockholm som har Krillan som hemmabas. En ny seger mot Sleipner, igen med 2-1 men nu på bortaplan, innebär att laget är klara för division 2 nästa säsong. Målet är allsvenska­n En imponerand­e klättring sedan klubbens grundande 2010.

– Det var en extrem lättnat att äntligen få gå upp, och att göra det på Parken. Det var känslosamt åt alla möjliga håll. Det var otroligt skönt att få se den glädjen hos alla som har varit med så länge. Riktigt skönt, säger Stefan Elfver, sportchef och assisteran­de tränare.

– Vi avgör i 78:e minuten, efter att de hade tagit ledningen och har bra kontroll. Sett över två matcher så skapar vi fler lägen än dom.

Nu väntar alltså spel i division 2, men sin vana trogen är det inte snack om att vara med och ”se och lära” som det annars kan heta som nykomlinga­r. Redan i Facebook- inlägget om avancemang­et är det #motdiv1 som gäller. Klubben har ju målet att i framtiden spela allsvenskt och i Europa.

– Vi har fortfarand­e samma mål. Vi är samtidigt realister och det är många bra lag i tvåan, men vi vill alltid vinna alla matcher och jag tror vi blir jobbiga att möta, säger Stefan Elfver. Vill samarbeta I laget finns redan flera spelare med allsvensk rutin och även om stommen är bra har klubben redan kontakt med några meriterade tänkbara nyförvärv till nästa säsong. De funderar även på att antingen starta ett u-lag eller samarbeta med någon annan klubb för att rusta organisati­onen bättre.

– Ser man till kvalet så möter vi ju ett lag från division två så vi har ett bra lag och jag vill verkligen att de som har gjort det här får fortsätta, sedan är det klart att det blir förstärkni­ngar. Vi har kontakt med några bra namn med erfarenhet från spel högt upp, säger Stefan Elfver.

Karlbergs hopp om division 1 lever fortfarand­e. Annars väntar alltså Kungsholms­derbyn nästa säsong.

– Det vore jättekul tycker vi och säkert dom också. Seden vore det kul om de fixade kvalet också med det är tufft. Får vi derbyn är det en jättebonus.

 ?? FOTO: FC STOCKHOLM ?? FEST & JUBEL. Det blev stor fest för FC Stockholm Internazio­nale när de blev klara för division 2 i helgen efter seger mot IK Sleipner med 2–1. Nedre bilden är från klubbens första match på Krillan för några år sedan.
FOTO: FC STOCKHOLM FEST & JUBEL. Det blev stor fest för FC Stockholm Internazio­nale när de blev klara för division 2 i helgen efter seger mot IK Sleipner med 2–1. Nedre bilden är från klubbens första match på Krillan för några år sedan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden