Mitt i Kungsholmen

”See you in court, länsstyrel­sen”

- VECKANS KÄNSLA

Motståndet mot den tandblekta samtidens väldoftand­e ideal har fått en oväntad allierad: Stockholms miljöförva­ltning. Ha! Det trodde ni inte, va? Men jo, så är det. En liten blygsam rebellfick­a mot de stundande nya fräscha tobaksregl­erna, har dykt upp i de kommunala korridorer­na.

Det handlar om den gigantiska utomhusklu­bben Trädgården. Där tänker miljöförva­ltningen ge dem chans att styra upp en rökruta inne på festområde­t. Hårt reglerad, men ändå. Gästerna ska slippa lämna haket för att tända tobak eller e-cigg. Det finns det utrymme för i lagen, enligt staden.

Det här är dock tvärt emot hur länsstyrel­sen läser paragrafer­na. Efter vår artikel, som du hittar på sidan 10, har de ännu en gång slagit näven i bordet och sagt att nej, rökrutor kommer inte på fråga någonstans. Es ist verboten! Inga undantag!

Men Stockholms tjänstemän tänker köra på. ” Vi ses i förvaltnin­gsrätten!”, ropar de, och gasar ut i en nikotinsti­nn nöjesnatt.

Hur det här slutar vet ingen ännu. Praxis saknas, och innan lagen börjar gälla den 1 juli så finns det inget som kan prövas, ingen rökruta att inspektera och kontroller­a. Så: fortsättni­ng följer.

Trevlig läsning.

Nej, rökrutor kommer inte på fråga någonstans.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden