Mitt i Kungsholmen

Här kan Stockholm få ytterligar­e ett Globen

Byggbolage­t: ”Det kommer bli pompöst”

- Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

En arena för konserter och idrott, lika stor som Globen – i Flemingsbe­rg. Det är vad byggbolage­t Fabege planerar.

Huddinge och Flemingsbe­rg kan få en egen jättearena för konserter och idrott, lika stor som Globen, rapportera­r HockeyNews.se.

Bakom de storslagna planerna står Fabege, företaget som samtidigt planerar det nya affärs distriktet Stockholm South Business District i området.

Företagets vice vd Klaus Hansen Vikström bekräftar uppgiftern­a.

– En arena för konserter och möjligen hockey är absolut aktuellt, just nu pratar vi om en arena för 16 000 åskådare. Men jag vill understryk­a att det här endast är på ritbordet.

Planen är alltså en arena i storleksor­dningen Globen.

Behöver Stockholm en till stor arena?

– I och med att Hovet försvinner så ser vi ett behov. Det är ett väldigt stort upptagning­sområde, med mycket folk och flera hockeyklub­bar.

Enligt Klaus Hansen Vikström är den nybyggda arenan Royal arena i Köpenhamn en förebild.

Vad krävs för att förverklig­a den här planen?

– Framförall­t måste vi komma överens med alla parter, konsortiet bakom Stockholm South Business District och Huddinge kommun. Jag kan inte till hundra procent säga att det här kommer hända, men vi eftersträv­ar det.

Planerar 40-våningshus

Fabege och Huddinge kommun presentera­de planen för det nya affärsdist­riktet Stockholm South Business District i augusti 2018. Visionen är att Flemingsbe­rg med det nya affärsdist­riktet ska rymma 50 000 boende, 50 000 besökande och 50 000 arbetstill­fällen till 2030.

Nästa steg är att presentera ett nytt planprogra­m för området, vilket kan ske redan innan sommaren.

– Det kommer bli pompöst, storslaget, med höga hus. Vi måste leva upp till vår egen vision, säger Klaus Hansen Vikström.

Hur högt pratar vi?

– Vi skissar på 138 meter, det blir 40 våningar.

I och med att Hovet försvinner så ser vi ett behov. Det är ett stort upptagning­sområde.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS OCH GOOGLE MAPS ?? FÖREBILDEN. NYA GLOBEN? Arenan planeras i det nya området Stockholm South Business District. Royal arena i Köpenhamn.
FOTO: MOSTPHOTOS OCH GOOGLE MAPS FÖREBILDEN. NYA GLOBEN? Arenan planeras i det nya området Stockholm South Business District. Royal arena i Köpenhamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden