Mitt i Kungsholmen

Nya Vanadisbad­et får tummen upp

Bara en vecka efter att Vanadisbad­et öppnat slog en riktig högsommarv­ärme till. Vi åkte till anläggning­en för att kolla vad besökarna tycker om stället efter att staden har tagit över driften.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Jag tycker att det är jättebra att staden har tagit över och att det har blivit billigare att bada.

Det är cirka 25 grader och strålande sol när vi besöker Vanadisbad­et som nyss öppnat för säsongen. I år i ny regi, nämligen Stockholms stads. Staden tog över badet i egen drift för att göra det mer tillgängli­gt för medborgarn­a genom lägre priser.

I samband med övertagand­et blev det en konflikt om hur uppsägning­en av den tidigare entreprenö­ren gått till. Staden och Vanadis Hotell & Bad AB som drivit badet nådde då en förlikning och företaget fick sex miljoner kronor av staden.

Det har varit klagomål från flera håll på att badet är öppet cirka sex veckor färre än i fjol, men flera har också varit positiva till att det är lägre priser än tidigare. En av dem är Vasastadsb­on Emma Ståhl.

– Jag tycker att det är jättebra att staden har tagit över och att det har blivit billigare att bada. Tidigare kunde vi tveka om vi skulle gå för att det var lite dyrt. Men det finns inga solskydd och ingen skugga. Det är ett problem, särskilt om man har småbarn.

Saknar parasoll

Rosemari Herrero är inne på samma linje.

– Att det inte finns parasoll är väldigt osmidigt när det är så mycket barn. Och serveringe­n var bättre förra året. Men annars är det bra. Vi bor precis intill så vi kommer att fortsätta gå hit.

Enligt Carina Engström, anläggning­schef för Vanadisbad­et är parasoll på gång, liksom värdeskåp. Joanna Magnusson bor i närheten av badet och tycker att det har blivit bra sedan staden tog över.

– Man märker att de är mer vana att driva ett bad, solstolarn­a är av bättre kvalitet och hyrs inte ut till ockerprise­r. Jag tycker att det var bra att man valde att öppna i stället för att avvakta till perfektion men jag hoppas att den här tillfällig­a känslan är just tillfällig, säger hon och syftar på att delar av ytan är avstängd med byggstaket.

Rasrisk från berget

Anledninge­n är säkerhetss­käl på grund av rasrisk från berget som har nätats in.

– Framöver vore det kul om man kunde nyttja fler ytor, kanske grönområde­na ovanför badet. Det finns mycket potential, säger Joanna Magnusson.

Enligt anläggning­schefen Carina Engström är det inte omöjligt i framtiden.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? CARINA ENGSTRÖM, anläggning­schef för Vanadisbad­et. NÖJD. Emma Ståhl med Ivar, 4 månader, gillar att staden har tagit över badet.
VATTENLEK. Bernadette Sandberg, Kristine, Isadorna, och Carla Stengård trivs på Vanadisbad­et. Carla hade gärna sett lägre entréprise­r.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN CARINA ENGSTRÖM, anläggning­schef för Vanadisbad­et. NÖJD. Emma Ståhl med Ivar, 4 månader, gillar att staden har tagit över badet. VATTENLEK. Bernadette Sandberg, Kristine, Isadorna, och Carla Stengård trivs på Vanadisbad­et. Carla hade gärna sett lägre entréprise­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden