Mitt i Kungsholmen

Ska vi schakta bort gräset om folk sätter sig där?

- Bosse W

Ska bärs-puckon bestämma var jag (helnykter pensionär, 76 år) får lov att sitta ner i Kronobergs­parken? Logiken är inte direkt bländande. Om fylltratta­rna i stället sätter sig på gräsytorna? Ska vi då schakta bort gräsmattor­na också?

Det är inte bänkarna och gräset som är problemet. Om allt trivsamt ska monteras ner för att hantera missbruksp­roblemen, slår det också mot alla skötsamma. Tänk på alla glada ”latte-morsor” som parkerar barnvagnen och nyttjar parkens bänkar för samvaro. Skänk en tanke på oss motionsvan­drande pensionäre­r som vill kunna sträcka ut benen från en bänk i sommargrön­skan!

Varenda galleria håller sig med väktare, de behövs i parkerna också. Finansiera detta med inkomster från biltullar och P-böter, som annars bara försvinner i ”statens svarta hål”. Fler jobb skapas och den psykosocia­la miljön blir bättre. Att problemet inte är enkelt, förstår man efter att ha läst Facebook-kommentare­n ” Vi som krökar på kvällstid då, var fan ska vi sitta?”. Mitt förslag är ”hemma i din egen svinstia”. Synd om grannarna, bara.

Om alkoholkul­turens avigsidor tas som självklara, även på andras bekostnad, kommer vi aldrig att lösa problemet.

Skänk en tanke på oss motionsvan­drande pensionäre­r som vill kunna sträcka ut benen från en bänk i sommargrön­skan!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden