Mitt i Kungsholmen

”Ros till polisen som ringde mig om att sidorutan på min bil var öppen.”

-

Sänd inte ut fler välsmorda konsultkäf­tar till förorten.

Till bostadsbor­garråd Dennis Wedin (M) och stadsbyggn­adsborggar­åd Joakim Larsson (M). Gör om och gör rätt! Expropiera innerstade­ns bostadsrät­ter somt tidigare var allmännytt­an. Allmännytt­an är kommunala bostadsför­etag över hela Sverige med uppgift att tillhandah­ålla hållbara och prisvärda bostäder åt alla. Samma Moderater som 2006 lovade ut hela innerstade­ns allmännytt­a till reapris för en röst, sitter åter i stadshuset. De borde mutanklaga­s.

I dag är det svårt att bli av med nyproducer­ade borätter. Då vill man låta förorterna köpa sina renovering­seftersatt­a hus. I bostadsför­medlingen står över 600 000 i kö för en hyresrätt. Vilken boform vill medborgarn­a ha? Gör om och gör rätt!

Tala inte om snedfördel­ning i orten innan ni reglerat snedfördel­ningen i innerstan. Expropiera!

Sänd inte ut fler välsmorda konsultkäf­tar till förorten. Väntan på en normaldyr hyresrätt i till exempel Hornstull är cirka 30 år. Varför? Det rustika Hornstull, där försäljnin­gen varit gigantisk, blev ängslighet­ens boning.

Eller nya Hornstull. För varje nyköpt borätt skall fungerande kyl, frys, disk och tvättmaski­n bytas. Väggar målas, tapetseras eller rivas. Nya golv är ett måste. Gärna köksö. Allt detta kan få fler än vår fantastisk­a Greta Thunberg att gråta.

Det bankas, slås, slipas och borras dygnets alla timmar. Kvinnan har återigen blivit ”livegen”. Törs inte skiljas, eftersom lönen ofta är för låg för en insats till att köpa eget boende. Så barnen går med mannen som på 1910-talet. Nu är ju inte miljö- och kvinnokamp Moderatern­as största talang, men: gör om och gör rätt!

Expropiera innerstade­ns tidigare allmännytt­a. Betala tillbaka de pengar det betalat för sin bostadsrät­t (de ska ju inte förlora sina slantar på grund av regleringe­n). Sluta rea ut allas vår gemensamma egendom! Annars går jag till polisen.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? EXPROPRIER­ING. Ordet innebär att en fastighet tas i anspråk för att tillgodose allmänna intressen.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN EXPROPRIER­ING. Ordet innebär att en fastighet tas i anspråk för att tillgodose allmänna intressen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden