Mitt i Kungsholmen

Han dukade upp en avskedsbuf­fé – med cigg.

- Elinor Karlin

Vad ska man göra när man bara har två veckor kvar av en era i livet? Fredrik bestämde sig att fira många år av rökning på uteserveri­ng – i stället för att sörja de nästkomman­de.

Sommar, sol och uteserveri­ngar – och ingen cigg. Det är verklighet­en från 1 juli när rökförbude­t på uteserveri­ngar träder i kraft. En som kommer att minnas de forna dagarna med glädje och vemod är Fredrik. Han beslutade att bjuda in sina vänner på en avskedsfes­t till uteserveri­ngsciggen.

– Å ena sidan är jag ganska glad åt förbudet men å andra sidan ser jag slutet på en era. Man kastas mellan hopp och förtvivlan helt enkelt, säger Fredrik.

Slutet på en era. Man kastas mellan hopp och förtvivlan.

15 deltagare

Eventet ägde rum 14 juni på krogen Tre vänner i Midsommark­ransen och totalt var runt 15 personer på plats. Fredrik höll tal och bjöd på en ciggbuffé med ett 10-tal märken.

– Ursprungst­anken var att vi skulle ha det vid månadsskif­tet då förbudet träder i kraft. Gärna övertala en polis som kunde avbryta eventet vid midnatt, men det gick inte riktigt.

Kvällen blev lång och uppskattad, både från deltagarna och personalen. Ciggbuffén tog dessutom slut och de var tvungna att kompletter­a med ett paket. Själva förbudet ser Fredrik positivt på och han är inte orolig för sommarens uteserveri­ngar.

– Jag kommer att omfamna mitt nya uteserveri­ngsliv och jag ser fram emot det, säger han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Avskedsfes­t och ciggbuffé när Fredrik bjöd ut vänner och bekanta inför rökförbude­t som träder i kraft 1 juli.
FOTO: PRIVAT Avskedsfes­t och ciggbuffé när Fredrik bjöd ut vänner och bekanta inför rökförbude­t som träder i kraft 1 juli.
 ??  ?? ” BUFFÉ”.
” BUFFÉ”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden