Mitt i Kungsholmen

Två restaurang­er klara för ny galleria

- Per Brandt

Två nya restaurang­er är klara för att flytta in under Trygg Hansa-kvarteret i det nya handelspla­net. Nu finns även öppningsda­tum spikat.

Fastighets­ägaren Areim har tidigare presentera­t Ica Kvantum, Systembola­get, Apoteket Hjärtat och Sats som nya aktörer i det underjordi­ska handelspla­n som just nu byggs under Trygg Hansakvart­eret i korsningen Scheelegat­an/Fleminggat­an. Nu är två restaurang­er också klara, sallads- respektive sushikedja­n Holy Greens och Itamae.

– Det känns väldigt bra. Restaurang­erna kommer vara ett bra tillskott till matutbudet på platsen och kommer att fronta den nya entrén på markplan. Utöver detta kommer även ICA att erbjuda färdigmat en trappa ner med uteserveri­ng vid ljusgården i parken, säger Erik Ullsten, projektled­are på Areim. Däremot är det i dagsläget inte längre säkert att det blir ytterligar­e en krog i paviljonge­n i korsningen Scheelegat­an/ Fleminggat­an ovan jord, något som tidigare presentera­ts. – Det har vi inte bestämt än. Vi har flera parallella spår. Vi tittar både på möjlighet till ytterligar­e restaurang men också på kontor, säger Erik Ullsten.

Med det två nya matkedjorn­a är själva nya handelspla­net fullt, däremot finns det kontorsyto­r kvar. Även öppningsda­tum är spikat, 2 oktober.

– Det blir ett bra tillskott med närservice för både för boende och kontorshyr­esgäster vilket kommer lyfta området ytterligar­e. Vi är väldigt glada och tycker att vi har fått en bra mix av aktörer, säger Erik Ullsten.

 ?? SKISS: AREIM ?? EN TRAPPA NER. Den 2 oktober öppnar Kungsholme­ns nya underjordi­ska galleria. Så här är det tänkt att se ut.
SKISS: AREIM EN TRAPPA NER. Den 2 oktober öppnar Kungsholme­ns nya underjordi­ska galleria. Så här är det tänkt att se ut.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden