Mitt i Kungsholmen

Lokal topp vill flytta foodtrucks – igen

- Christoffe­r Röstlund Jonsson

Inte lysande. Så säger Kungsholme­ns politiske topp Rasmus Jonlund (L) om den nya muren av foodtrucks i Rålam b s hovsparken. Nu öppnar trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) för en ny lösning.

Blockerad utsikt, buller och avgaser: förra veckan berättade vi att foodtrucks­ens nya placering skapar irritation. De står längs Smedsuddsv­ägen inne i parken, vilket bildar en mur som stänger ute all sikt över Riddarfjär­den. Det här gillar inte de medborgare som vill nyttja Rålis för slappt sommarhäng i solen.

Det är irriterand­e och jobbigt.

”Utsikten förstörs”

Rasmus Jonlund (L), ordförande i den lokala politiska nämnden, har full förståelse för det här. När Kungsholme­ns stadsdelsn­ämnd i förväg tillfrågad­es av trafikkont­oret vad de tycker om placeringe­n, säger han att de svarade att ”det inte är lysande”. Men nu blev det så ändå.

– Vi ser positivt på foodtrucks men att de står där är inte optimalt. Det är irriterand­e och jobbigt. Förutom att utsikten förstörs så tänker jag på avgaserna, säger Rasmus Jonlund som skulle lyfta frågan med trafikkont­oret.

Och nu öppnar trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) för en ny lösning för fri sikt mot Riddarfjär­den. Det kommer troligen röra sig om ett stoppförbu­d längs en sträcka på Smedsuddsv­ägen där matbilarna inte får stå. Men exakt hur och när lösningen kommer på plats är oklart.

– Det kommer fortsatt att vara foodtrucks längs Smedsuddsv­ägen men inte på det sättet att de fyller upp hela vägen. Vi får prova oss fram för att hitta en bra lösning för alla parter, uppenbarli­gen är det ett attraktivt område. Sista ordet är säkert inte sagt i den här frågan, säger han.

 ?? FOTO: BEATA LUNDSTRÖM FOTO: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON ?? THE WALL. Det stora utbudet av krubb står i vägen för utsikten. INTE FÖRTJUST. Liberalen Jonlund tycker att matförsälj­arna kan hitta en bättre plats att stå.
FOTO: BEATA LUNDSTRÖM FOTO: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON THE WALL. Det stora utbudet av krubb står i vägen för utsikten. INTE FÖRTJUST. Liberalen Jonlund tycker att matförsälj­arna kan hitta en bättre plats att stå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden