Mitt i Kungsholmen

Planera för din vandring – det här gäller

-

SKOGAR Att tälta med ett par, tre tält under något dygn ingår i Allemansrä­tten. Tänk på att inte störa markägaren eller skada naturen. Slå upp tältet på tålig mark – inte på betesmark eller jordbruk. Tältplatse­n får inte ligga nära boningshus. Var försiktig med elden (eldningsfö­rbud råder i nuläget i Stockholms län), och lämna rent och fint efter dig.

NATURRESER­VAT

1) Paradisets naturreser­vat. Koja: Ugglekojan. Vindskydd: Torpet Paradiset, Långsjöns västra strand (längs Sameslinga­n) samt Trehörning­ens östra del (samtliga har grillplats). Ingen bokning krävs – den som kommer först får övernatta. Enstaka dygn men inte mer.

2) Orlångens naturreser­vat. Vindskydd: Kvarnen, Gladövy och Sundby (samtliga har grillplats).

3) Gömmarens naturreser­vat. Vindskydd: Två, Gömmaren nordost och nordväst. Förbjudet att beträda Stora Måsön i sjön Gömmaren under perioden den 1 april–15 juli.

4) Sätraskoge­n. Det är inte tillåtet att tälta i naturreser­vatet och det finns inte heller några fasta vindskydd att övernatta i.

CAMPINGPLA­TSER 5) Lissma park. Har stugor som går att boka.

6) Flottsbro camping. Stugor och campingtom­ter som går att boka. 7) Bredängs camping. På campingpla­tsen på Stora Sällskapet­s väg intill Sätraskoge­n kan man både tälta och hyra stuga.

8) Lida. Vindskydde­n Mullekojan och på Jungfruudd­en är gratis. Det finns ingen iordningss­tälld tältplats, men det går bra att tälta på ängen bortanför skidbacken. Lida har också stugor som går att hyra. Vildmarkst­ugan kan hyras för 400 kronor för ett dygn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden