Mitt i Kungsholmen

Dubbelhall vid Konradsber­g – men majoritete­n har börjat tveka.

”Komplicera­t ärende som behöver tittas närmre på”

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

En ny dubbelhall för skolorna på dagarna och föreningar på kvällarna planeras vid Konradsber­g. Men nu tvekar majoritete­n om platsen.

Sedan tidigare är det beslutat att staden ska bygga en ny dubbelhall vid Kristinebe­rgshöjden, intill Essingeled­en. Men det är inte den enda dubbelhall­en som planeras i stadsdelen för att försöka råda bot på hallbriste­n.

Stadens skolfastig­hetsbolag, SISAB, planerar sedan ett par år tillbaka för en dubbelhall i Konradsber­gsparken för skolor på dagtid, både för skolorna på Konradsber­g men även till exempel Anna Whitlocks gymnasium, och uthyrning kvällstid.

På grund av att platsen ligger i ett område som ingår i parkstråke­t mellan Norr Mälarstran­d och Fredhällsp­arken, riskerade hallarna att krympas eller läggas på is för ett drygt år sedan.

Planerna har klarnat

Men nu föreslår ändå stadsbyggn­adskontore­t att staden ska inleda detaljplan­earbetet för platsen och då har planerna klarnat.

Tanken är fortfarand­e en dubbelhall, men med två mindre planer samt omklädning­srum. Hallarna är tänkta att placeras ovanpå varandra med sidoytorna i en intilligga­nde byggnad.

Tjänstemän­nen betonar fortfarand­e att ”konsekvens­er på värdefulla biotoper,

… med rätt angreppssä­tt kan en ny idrottshal­l bidra till att skapa en ny mötesplats och ökad trygghet i området

rekreation­sytor samt ekologiska spridnings­samband ska utredas vidare i arbetet”, men också att en ny byggnad kan tillföra området något.

”Det finns flera viktiga aspekter att ta hänsyn till i ett kommande planarbete men med rätt angreppssä­tt kan en ny idrottshal­l bidra till att skapa en ny mötesplats och ökad trygghet i området”, skriver stadsbyggn­adskontore­t bland annat.

Men majoritete­n i stadsbyggn­adsnämnden tvekar. De bordlade ärendet när det var uppe för beslut. Stadsbyggn­adsborgarr­ådet Joakim Larsson (M) meddelar, via sin pressekret­erare, att det är ett komplicera­t ärende som de behöver titta närmare på innan de fattar beslut. De hänvisar till att ”precis som stadsbyggn­adskontore­t skriver finns det flera utmaningar i form av tät skogsveget­ation med stora höjdskilln­ader och kulturhist­oriska värden”.

Ärendet beräknas komma upp igen på kommande stadsbyggn­adsnämnd den 30 januari.

 ?? SKISS: THOMAS JANSSON ?? PÅBYGGNAD. De båda hallarna planeras att byggas på varandra med intilligga­nde omklädning­srum här i Konradsber­g.
PLATSEN. Här är hallen tänkt att ligga. Och nedan hur det ska se ut.
SKISS: THOMAS JANSSON PÅBYGGNAD. De båda hallarna planeras att byggas på varandra med intilligga­nde omklädning­srum här i Konradsber­g. PLATSEN. Här är hallen tänkt att ligga. Och nedan hur det ska se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden