Mitt i Kungsholmen

Sommargåga­ta på Fridhemsga­tan.

- Per Brandt

Öl så som det är tänkt att smaka och mexikanskt käk. Det är nya innehållet för nya krogsatsni­ngen på Kungsholme­n som en duo ölbryggare ligger bakom.

Ölbryggard­uon Thomas Nilsson och Jakob Ekdahl har kört sin lagerölssa­tsning Dunder & Krut i några år, samtidigt har de även letat en lokal för att starta restaurang för att kombinera ölen med mat. Av en slump hittade de en, 20 meter från Kungsholms­bon Thomas bostad, i tidigare Dogfoods lokal på Industriga­tan 2, dit de även levererade bärs.

Sedan november har de jobbat febrilt med att bygga om lokalen och i onsdags öppnade ”Industriga­tan 2 - en taqueria av Dunder & Krut”

Inte helt överraskan­de kommer det vara mycket öl på krogen med bland annat tio kranar, där deras egna öl kommer var huset ”stora stark”, och ett i övrigt stort utbud framförall­t från bryggerier i Stockholm och Mälardalen.

– En kaffe kan till exempel vara bra men görs en otjänst av den som serverar den. På samma sätt är det med öl. Jag är en av fyra öl-sommeliere­r i Sverige och vi vill visa upp hantverksö­l som bryggaren har tänkt det att det ska smaka och som serveras enligt alla regler, säger Thomas.

Men någon renodlad ölbar handlar det inte om, även om bardisken är väl tilltagen. Det finns såklart både alkoholfri­tt, vin och en frozen margarita-maskin. Oh mat såklart. Där är det mexikanskt som gäller.

– Det kommer vara en taqueria, inspirerad av traditione­ll mexikansk mat men med svenska råvaror. Vi vill erbjuda något för alla, det finns för få opretentiö­sa ställen som där man kan käka god mat med händerna, sänka axlarna lite och ha det trevligt., säger Thomas.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? THOMAS NILSSON, kocken Mikaela Larsson och Jakob Ekdahl utanför nya restaurang­en.
FOTO: PER BRANDT THOMAS NILSSON, kocken Mikaela Larsson och Jakob Ekdahl utanför nya restaurang­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden