Mitt i Kungsholmen

Båtvrak vid Hornsberg ska forslas bort

- Per Brandt

Vi måste hitta bra rutiner.

En båt har sjunkit vid Hornsbergs badbryggor. Nu ska staden forsla bort den för skrotning. Samtidigt vill polisen samverka mer för att få bort liknande båtar snabbare.

Badbryggor­na vid Hornsberg fick redan innan jul olovligt besök av två båtar som la till där, varav en sedan sjönk. Båtarna har väckt frågor från boende i området kring vad som ska hända med dem och polisen har även varit där då de misstänkte att personer bodde på dem. Enligt polisen slet sig den båten som fortfarand­e flöt och drev ut i farleden där Stockholms hamnar plockade in den och tog hand om den.

Den sjunkna båten ska forslas bort och skrotas meddelar nu staden, men någon tidpunkt är inte spikad. Notan på 45 000 kronor landar på staden. Och problemet med båtar som förtöjs olovligen längs mark och kajer i Stockholm har varit ett kostsamt och tidsödande gissel länge, se faktaruta. Och problemet med båtar som förtöjs olovligen längs mark och kajer i Stockholm har varit ett kostsamt och tidsödande gissel länge, se faktaruta.

Förutom exploateri­ngskontore­t hanterar även Stockholms hamnar fall där båtar lägger till olovligen vid deras kajer. För att försöka hantera dessa fall bättre har de och polisen träffats för att utbyta erfarenhet­er. Från polisen håll hoppas man kunna skynda på processern­a.

– Vi har börjat kolla på den juridiska problemati­ken, vem som kan göra vad. Kan exempelvis sjöpolisen döma ut båtarna som skräp och agera för att ta bort dessa direkt? Det är ju inte meningen att de ska lägga till där så vi måste hitta bra rutiner. Vi har haft ett första möte och ska fortsätta att samverka, säger Peter Enell, kommunpoli­s.

 ??  ?? OLOVLIGEN FÖRTÖJDA. Nu finns bara den sjunkna båten kvar men även den ska snart tas bort meddelar staden.
OLOVLIGEN FÖRTÖJDA. Nu finns bara den sjunkna båten kvar men även den ska snart tas bort meddelar staden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden