Mitt i Kungsholmen

Halsdukar lades ut i Stockholms kollektivt­rafik

- Albin Tingstedt

Svenska kyrkan placerar ut halsdukar runt om i Stockholm för att främja medmänskli­ghet.

Såg du dem i veckan? Halsdukarn­a som låg lite här och var med en liten lapp som uppmanade till att ”Ta den – Varsågod”?

I en nationell kampanj av Svenska kyrkan, kalllad En varmare stad, har de placerat ut halsdukar i anslutning till kollektivt­rafiken i hopp om att bidra till ett mer medmänskli­gt samhälle.

– Många lever i ensamhet och utsatthet. Därför gör vi detta för att visa att man kan göra något för en medmännisk­a. Det behöver inte vara en stor grej, utan att lämna en halsduk till någon som behöver den kan göra den personens dag räcker, säger Daniel Claesson, kommunikat­ör i Botkyrka församling, en av 30 församling­ar i Stockholms stift som deltar i aktionen.

Enligt Yvonne Strömberg, kommunikat­ör vid

Att lämna en halsduk till någon som behöver den kan göra den personens dag.

Svenska kyrkan Hägersten, handlar budskapet om alla människors lika värde.

”Alla människor ha lika mycket värde oavsett etnicitet och läggning, likväl som andra former av utsatthet som ensamhet och hemlöshet. Halsdukarn­a kan ses som en symbol för en omfamning”, skriver hon.

Spridit sig som en löpeld

Initiative­t startade i Luleå och har sedan spridit sig över hela landet.

– Det här är första gången som det satsas officiellt från Svenska kyrkan genom en gemensam aktion med en samordnad kampanj där alla samlas under samma rubrik, säger Daniel Claesson.

 ?? FOTO: MARIE LUNDHOLM JANENGE ?? EN AV HALSDUKARN­A.
FOTO: MARIE LUNDHOLM JANENGE EN AV HALSDUKARN­A.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden