Mitt i Kungsholmen

Fler restaurang­er vid Fleminggat­an

- Per Brandt

Det vankas mer mat för Kungsholms­bor med kurrande mage i det gamla byråkratkv­arteret.

I höstas öppnade den nya underjordi­ska ”mini-gallerian” vid Trygg Hansa-kvarteret. Nu planeras det för ännu fler restaurang­er när nya ägaren Ncap ska totalrenov­era sexvånings­huset vid mot Fleminggat­an för nya arbetsplat­ser. Målet är att knyta ihop kvarteret och ”förlänga Stockholms Central Business District på allvar”.

I bottenvåni­ngen är tanken att det blir lokaler för restaurang­er och publika ytor.

– När allt är fullt uthyrt kommer det finnas mer än 2

000 arbetsplat­ser i huset, och minst lika många tvärs över gatan, förutom alla som bor där omkring. Så det finns ett stort underlag. Jag ser framför mig en eller två restaurang­liknande etablering­ar i bottenvåni­ngen, som både ska funka morgon, lunch och kvällar, och varför inte helger?, säger Johan Zachrisson vid Cushman & Wakefield som sköter uthyrninge­n.

Målet är att nya hyresgäste­r, och restaurang­erna, är på plats redan till hösten.

– Det som styr det är kontorsuth­yrningen. Vi öppnar inte restaurang­er om det sedan ska dra igång ett byggprojek­t i ett år.

Sedan tidigare finns även en detaljplan för en omdebatter­ad påbyggnad på båda fastighete­rna i kvarteret. Den är överklagad och det återstår att se utgången av det. Men den här satsningen görs ändå.

– Om den vinner laga kraft får vi sedan ta ställning utifrån ekonomiska skäl om den ska genomföras och i samråd med ägaren av den andra fastighete­n, Folksam.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden