Mitt i Kungsholmen

”Vi gör nåt bra för miljön och för vår fina ö.”

- Marie på Kungsholme­n

Detta är något jag tänker och har tänkt på i stort sett varje dag de senaste åren. Vårt, i vanliga fall, vackra Kungsholme­n har förvandlat­s till Skräpholme­n. Det är ölflaskor/burkar, spritflask­or, papper, plast, krossat glas, tuggummi, snus, cigarettfi­mpar, matpåsar/papper och även hundavföri­ng osv. Allt detta sammantage­t förstör, vårt i vanliga fall, väldigt vackra Kungsholme­n och vår vackra stad.

Jag, som tröttnat på detta men som ändå känner en förhoppnin­g om att detta kan bli bättre och att Skräpholme­n kan bli vackra Kungsholme­n igen har skapat en facebookgr­upp som heter just ”Gör Skräpholme­n till Kungsholme­n igen”.

ALLA kan vara med. Vi går ett varv runt och/eller på Kungsholme­n och hjälps åt att plocka skräp. Till en början ses vi en kväll i veckan. Start är torsdag den 30:e januari kl 18. Vi samlas vid Rålis utegym. Vi går ca 1 timme, till kl 19.

Det blir en massa frisk luft, motion, trevliga samtal, lära känna nya människor och vi gör nåt bra för miljön och vår fina ö. Jag fixar det som behövs för detta. Handskar, soppåsar osv. Som löpare i själ och hjärta hälsar jag givetvis även ”Ploggare” varmt välkomna! Kom igen vetja, det blir skoj! På denna FB-sida kan man även ladda upp bilder på skräpet och om man vill, även efterbilde­r.

Jag hoppas även att detta kan fungera som en morot till Stockholms stad ansvariga för detta att också orka anstränga sig ytterligar­e gällande städning, att tömma sopkorgarn­a så att de inte svämmar över och skräpet blåser iväg, ordna mera sopkorgar, askkoppar, skyltar etc.

Och till Er som obrytt och respektlös­t kastar skräp omkring er och inte plockar upp efter er hund, om ni bara skulle kunna orka anstränga er lite och gå till närmaste sopkorg så skulle det inte behöva vara så här.

Det blir en massa frisk luft, motion, trevliga samtal.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SKRÄPIGT. Insändarsk­ribenten har skapat en Facebook-grupp.
FOTO: MOSTPHOTOS SKRÄPIGT. Insändarsk­ribenten har skapat en Facebook-grupp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden