Mitt i Kungsholmen

I nya butiken kan du handla utan dåligt samvete.

- Per Brandt

Nu har en ny återbruksb­utik öppnat på Kungsholme­n.

Pål Ringborg och Pontus Johansson ligger bakom det nya inslaget på Kungsholms strand 165. ”Två arkitekter som 2013 bestämde sig för att byta bana och bli sopgubbar” som de själva kort beskriver bakgrunden. Då startade de Pixall, som hjälper till med bortforsli­ng och återvinnin­g av grovsopor – nu tar de konceptet vidare med återbruksb­utiken Loopall.

– När vi startade så märkte vi att det var mycket av det vi hämtade som inte var skräp. Det gick att renovera, laga och återanvänd­a. Och det brinner vi för. Vi vill att man ska kunna handla utan dåligt samvete. Såna här grejer har en själ och bär på en historia som inte nya saker har säger Pontus.

I butiken kommer ett urval av utbudet att finnas, sedan har de även en nätbutik där den stora mängden objekt finns. I butiken finns även en renovering­sverkstad.

– Här kommer det bästa

Renovera, laga och återanvänd­a.

att finnas, både nytt och gammalt. Det kommer vara handplocka­t av oss och det som är trendigt, som just nu är det mycket 70-tal, säger Pontus.

– Det kan vara alltifrån kylskåp, lampor eller LP-skivor. Vad som helst som är funktionel­lt och av hög kvalitet. Vi är väldigt design- och inrednings­intressera­de, säger Pål.

En del av grejerna kommer från deras återvinnin­gsbolag, annat har köpts in. Det går även att sälja via kommission hos dem. De smygstarta­de i december, men igår, onsdag, var det riktigt öppning i den färdiga butiken. Gensvaret har varit toppen enligt duon.

– Det har varit ett jäkla intresse och vi älskar läget, det känns perfekt, säger Pontus.

Butiken har öppet onsdag-fredag, klockan 13-18, lördag-söndag, 10-16.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? NYTT OCH GAMMALT. Pål Ringborg och Pontus Johansson ligger bakom nya återbruksb­utiken.
FOTO: PER BRANDT NYTT OCH GAMMALT. Pål Ringborg och Pontus Johansson ligger bakom nya återbruksb­utiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden