Mitt i Kungsholmen

Dåligt intresse för nattvandri­ngen

- Per Brandt

Inget har hjälpt för att få fler vuxna att nattvandra. Nu lägger de ideella krafterna vandringar­na på is.

Det har varit en ständigt nedgående spiral med engagerade vuxna, menar Jane Johansson, en av tre engagerade som hållit i nattvandri­ngen på Kungsholme­n i över tio år. Nu blir det inga vandringar alls i år.

– Vi lägger inte ner, men lägger det på is den här terminen eller hela året. Det har varit så dålig uppslutnin­g. Vi tre som har hållit i det har känt hela sista året att det känns meningslös­t.

Vi åker dit varje fredag och så kommer det inga.

Det har varit dålig uppslutnin­g i innerstan överlag, säger Jane Johansson.

Varför tror du att det är så?

– Det kan man fråga sig... men jag tror att det är skillnad på föräldrar i innerstade­n och ytterstade­n. Vi vet inte vad som behövs för att få folk att engagera sig men vi tar gärna emot förslag. Hon hoppas att beskedet nu kanske kan väcka engagemang­et.

– Vi hoppas att vi kan få in förslag från föräldrar kring vad de vill, eller att det kommer in nya som vill administre­ra. Men samtidigt behöver ju folk komma. Det kanske blir ett uppvaknand­e och att de börjar gå. Det är inte så mycket problem just nu utan ganska lugnt, men det betyder inte att man inte behöver vara synlig för det tycker jag.

Vill du engagera dig? Sök gruppen ”Nattvandri­ng Kungsholme­n” på Facebook.

Läs stadsdelen­s kommentar om beskedet på Kungsholme­ndirekt.se

 ??  ?? PAUS. Nattvandri­ngen på Kungsholme­n läggs på is.
PAUS. Nattvandri­ngen på Kungsholme­n läggs på is.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden