Mitt i Kungsholmen

OMTANKE I KRISEN. BRF bjussar hyresgäste­r på lokalhyran.

- Hilma Lundwall hilma.lundwall@direktpres­s.se

Hur ekonomin kommer må efter corona vet vi inte än, men virusets framfart slår hårt mot småföretag­are redan nu. Brf Ankaret 1 vill göra vad de kan för att underlätta – och hoppas att fler fastighets­ägare hakar på.

Framfarten av covid-19 och restriktio­nerna som följt därefter har slagit hårt mot många restaurang­er, kaféer och butiker ekonomiskt. Därför har man på Brf Ankaret

1, i hörnet Fleminggat­an/Fridhemsga­tan, bestämt sig för att agera. I ett inlägg på Facebook skriver Erik Uppenberg, ledamot i styrelsen, å bostadsrät­tsförening­ens vägnar: ”Att våra trogna hyresgäste­r undviker konkurs gynnar oss alla. Butiksdöde­n är redan här, lokaler gapar tomma. Det kommer att vara svårt att hitta nya hyresgäste­r efter corona.”

Ankaret kommer därför att bjuda sina fem lokalhyres­gäster på en månadshyra.

– Vi har möjlighete­n att göra det för att vi har en bra ekonomi. Om de små företagen går i konkurs så är det dåligt för alla, bostadsrät­tsförening­en kommer ha lokaler som står tomma, säger Erik Uppenberg.

Skapat hashtag

Han har ringt runt till föreningen­s lokalhyres­gäster under dagen och har även skapat hashtagen #brfbackar som han hoppas ska sprida sig.

– Jag hoppas att informatio­nen kommer ut och att man överväger det. Jag tror att det är bra om folk börjar tänka till. Min förhoppnin­g är även att större fastighets­ägare ska tänka till om de inte redan gör det.

Idén föddes under ett styrelsemö­te och samtliga var positiva till förslaget. Erik Uppenberg tror att rabatter för lokalhyres­gäster är bra för hela samhällsek­onomin.

– Det här får vi ha råd med.

 ?? FOTO: PRIVAT/BRF ANKARET 1 ?? HYRESLÄTTN­AD. Brf Ankaret bjuder butikerna och restaurang­erna i huset på en månadshyra.
FOTO: PRIVAT/BRF ANKARET 1 HYRESLÄTTN­AD. Brf Ankaret bjuder butikerna och restaurang­erna i huset på en månadshyra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden