Mitt i Kungsholmen

Matrabatt om du stöttar krogarna

- Per Brandt

Öppet tidigare för riskgruppe­r och gratis hemkörning. Nu lanserar Ica Nära Essingen ett initiativ för att stötta de lokala restaurang­erna och kaféerna i coronakris­en.

Ica Nära Essingen har sedan coronakris­en slog till på allvar bland annat öppnat tidigare samt erbjuder gratis hemkörning för riskgruppe­r, något som fått stor uppskattni­ng enligt handlaren Anna-Lena Hesselgren.

– Det har varit väldigt uppskattat. Jag ser ingen ekonomisk vinning i detta utan gör det för att det är kul att hjälpa till. Vi levererar ungefär fem kassar om dagen, hittills har det bara varit på Lilla Essingen men andra får också höra av sig.

Samtidigt som trycket på många matbutiker är stort, är nödropen från andra verksamhet­er som restaurang­er och kaféer många.

Därför har butiken nu beslutat om en kampanj för att stötta de lokala krogarna och fiken. Den som handlar för minst 100 kronor på en lokal restaurang, kafé eller bageri på Lilla och Stora Essingen, och visar ett kvitto på köpet i butiken, får fem procents rabatt på matvaror.

Vi vill ha kvar våra lokala restaurang­er och kaféer. Jag har sett liknande initiativ på andra håll och känner att det är klart att vi ska stötta med det vi kan.

– Vi vill ha kvar våra lokala restaurang­er och kaféer. Jag har sett liknande initiativ på andra håll och känner att det är klart att vi ska stötta med det vi kan. De har det mer tufft än vi, säger Anna-Lena Hesselgren.

Erbjudande­t kommer till en början att gälla till 5 april och gäller inte spel, tobak eller receptfria läkemedel. Ett kvitto per köp gäller och endast i bemannad kassa. Det går inte att kombinera med andra procentrab­atter.

– Vi kör till nästa söndag så får vi se sen. Vi gör hellre saker lite oftare och när det fattas nya beslut så kan vi uppdatera, säger hon.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? INITIATIV. Anna-Lena Hesselgren hoppas att deras initiativ ska hörsammas av många.
FOTO: PRIVAT INITIATIV. Anna-Lena Hesselgren hoppas att deras initiativ ska hörsammas av många.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden