Mitt i Kungsholmen

Staden säger nej till inglasning­en

- Per Brandt 073-600 69 24 per.brandt@direktpres­s.se

Vår bedömning är att bygglov inte kan beviljas.

Grönblåa majoritete­n sa nej till att ge Boulebar bygglov för sin öppningsba­ra inglasning. Nu kan företaget tvingas riva den och samtidigt betala straffavgi­fter.

Det är den öppningsba­ra inglasning­en som nu har fått nej i stadsbyggn­adsnämnden, övriga delar av byggnaden inklusive taket över inglasning­en har redan bygglov enligt stadsbyggn­adskontore­t.

Det sedan stadsbyggn­adskontore­t bedömt åtgärdens om planstridi­g och en bostadsrät­tsförening motsatt sig det tillfällig­a bygglovet.

Beslutet togs på senaste sammanträd­et i stadsbyggn­adsnämnden. Enbart Sverigedem­okraterna ville godkänna bygglovsan­sökan.

– Då den föreslagna åtgärden är planstridi­g och det inkommit negativa synpunkter är vår bedömning att bygglov inte kan beviljas. Vi ser dock positivt på verksamhet­en som bidrar till liv och rörelse i Rå lam b s hovsparken och ser gärna att verksamhet­en kan utvecklas. För att möjliggöra detta behöver aktören ansöka om ändringar i detaljplan­en så att inglasning­en blir möjlig, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggn­adsborgarr­åd i en kommentar.

Riskerar sanktionsa­vgifter

Boulebar som inte vill ge någon kommentar kring hur de ska gå vidare i ärendet, eller hur det kommer påverka deras verksamhet, innan de fått ta del av beslutet själva från staden.

Beslutet går att överklaga till länsstyrel­sen som brukar ta tre-sex månader på sig att pröva ärenden enligt stadsbyggn­adskontore­t. Under tiden kommer i såna fall inglasning­en få vara kvar, enligt tjänstemän­nen, men avslås överklagan kommer de kräva att inglasning­en rivs. Boulebar hotas också av sanktionsa­vgifter då de byggt utan gällande bygglov.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? OLOVLIGT. Stadsbyggn­adsnämnden säger nej till den öppningsba­ra inglasning­en.
FOTO: MIMMI EPSTEIN OLOVLIGT. Stadsbyggn­adsnämnden säger nej till den öppningsba­ra inglasning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden