Mitt i Kungsholmen

De öppnar sillkrog på Inedalsgat­an

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Sill i dill-dill-dill. Nej, men i andra klassiska och nya varianter. Dessutom med stort utbud av nubbar och drinkar. Nu har det öppnats en sillbar på Kungsholme­n.

De smygstarta­de för två veckor sedan, men förra fredagen var det ”riktig” premiär när de fick alkoholtil­lståndet, berättar Moltas Nordin som tillsamman­s med brorsan Olle ligger bakom den nya restaurang­en Sillbaren, på Inedalsgat­an. Att det blev just sill var naturligt för bröderna från Stora Essingen.

– Vi har alltid lagt in mycket sill och gillar det. Sedan finns det bara kallskänk i lokalen och vi har inte jobbat så mycket på krog innan så det är något vi kan. Och så är det jäkligt gott, säger Moltas.

Take away

Men det är inte vilka sillar som helst. Förutom klassiker som S.O.S, toast skagen eller gubbröra finns det egna varianter som nagasaki-sill, med koriander, och vegansk sill på aubergine. Man kan även köpa hem sillarna som take away.

– Vi tycker att det har saknats ett sånt här ställe. Ska man äta sill i Stockholm är det oftast klassiska s.o.s. Men det finns så mycket man kan göra med sill. Att bryta av mot det traditione­lla går hand i hand med vilka vi är som personer, lite mer mot säsongshål­let och rock n´ roll, säger Moltas.

På dryckessid­an har de fokus på drinkar och nubbar. Framförall­t vill de slå ett slag för akvavit, med bland annat en speciell fatinlagd sort.

– Vi kommer ha ett brett utbud av akvatit, 14-15 sorter. Jag tycker den har hamnat i skymundan, det är den skandinavi­ska spritsorte­n så det känns kul, säger Moltas.

Responsen så här långt har varit bra.

– Många tycker att det är kul att det inte bara öppnar hamburgars­tällen. Det känns gjort så här 2020.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYÖPPNAT. Olle (till vänster) och Moltas Nordin har öppnat Sillbaren på Inedalsgat­an 15.
FOTO: PRIVAT NYÖPPNAT. Olle (till vänster) och Moltas Nordin har öppnat Sillbaren på Inedalsgat­an 15.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden