Mitt i Kungsholmen

Här vill Kungsholme­n förbjuda vattenskot­rar

- Per Brandt

Den grönblåa majoritete­n i stadsdelsn­ämnden vill utreda fler åtgärder för att stoppa vattenskot­rar vid Hornsberg.

Det har varit en stökig start under den första sommarvärm­en vid Hornsbergs strand, enligt stadsdelsn­ämndens ordförande Rasmus Jon lund( L ). I veckan var han i Hornsberg för ett plats samverkans­möte tillsamman­s med representa­n- ter för trafikkont­oret och po- lisen, företagsam­t boende. När det gäller exempelvis trafiksitu­ationen utlovas förbättrin­gar på gågatan i form av exempelvis fler farthinder.

Men den grönblå majoritete­n i stadsdelsn­ämnden vill se fler åtgärder för att öka ”trivseln och tryggheten” i området. Bland annat har de gett order om att förvaltnin­gen ska kolla på möjlighete­rna för ett lok altvatten skoterförb­ud på Ulvsundasj­ön, Karlbergsk­analen och Klara sjö. Det, samt att uppvakta regeringen om krav på förarbevis, är något som Liberalern­a tidigare föreslagit och nu ska stadsdelen driva frågan hårdare, nu när de får vara med och bestämma enligt Jonlund.

– Vi måste ta reda på det och köra de förslagen i botten, för att få veta vad vi kan eller inte kan göra. Det finns liknande lokala förbud på andra håll i landet, men det är inte helt klart om rådande regelverk tillåter det så det måste vi reda ut, säger han.

– Jag förstår frustratio­nen hos de boende. Det funkar ju bra när sjöpolisen och kustbevakn­ingen är där, förarna är ju ögontjänar­e.

Ett förbud skulle göra övervaknin­gen enklare menar Jonlund.

– Då kan de bötfälla alla de ser så fort de kommer dit. Det är det som är grejen. Som det är nu kan de låtsas puttra i fem knop när sjöpolisen är där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden