Mitt i Kungsholmen

Kungsholme­n basket håller i gratisträn­ingar i sommar.

Veckor av gratis basketträn­ing – för alla. Kungsholme­n basket hoppas kunna aktivera under sommaren. I år med rekordstor­t utbud.

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

För sjunde sommaren i rad erbjuder Kungsholme­n basket mängder av träningsti­llfällen för barn och unga – medlemmar som nybörjare. I år dessutom med fler tillfällen än någonsin. Sommarsats­ningen har redan börjat och totalt är det sex veckor med öppna träningar, till och med vecka 33 (semesterst­ängt under vecka 27). Träningarn­a hålls såväl ute som inne på olika platser.

– Det är öppet för alla, sedan kommer kanske 90 procent vara våra egna medlemmar. Men alla är välkomna och det menar vi genuint. Det är alltid några per sommar som dyker upp och provar på, säger Oskar Kostalaine­n, verksamhet­sansvarig i klubben.

– Man bara dyker upp, sedan är det alltid bra om man ger oss en heads up om man är helt ny så vi kan ta emot på ett bra sätt. Och det är helt kostnadsfr­itt.

Skicklig tränare på plats

Klubbens chefsträna­re Victor Holmberg kommer att vara på plats för att leda träningarn­a.

– Utan att ta i så är det en av Norra Europas skickligas­te basketträn­are, det är den bästa vi har som vi slänger fram, säger Oskar Kotsalaine­n

Att erbjuda gratis aktivitete­r under sommaren, framförall­t för barn och unga, är viktigt för klubben enligt honom.

– Vi har gjort det sedan vi bildades för vi gillar både att erbjuda verksamhet och att det ska finnas en klokhet kring avgifter. Det kan bli stora pengar på ett år för en familj och det vill vi bromsa lite, därför är vi rätt noga med att lovverksam­het i typfallet aldrig kostar. Sen just den här sommaren utgår vi ifrån att corona gör att fler är hemma än vanligt.

 ?? FOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? BASKETLOV. Kungsholme­n basket håller i gratisträn­ingar i sommar.
FOTO: ANDREAS ENBUSKE BASKETLOV. Kungsholme­n basket håller i gratisträn­ingar i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden