Mitt i Kungsholmen

Känd podcastare öppnar mini-kafé för sjöfolket

Glass, kaffe och läsk. Är du till sjöss så har Amanda Colldén öppnat ett nytt litet vattenhål på Stora Essingen för fikasugna.

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Kungsholms­bon Amanda Colldén driver bland annat den populära podcasten ”Alla våra ligg” tillsamman­s med Anna Dahlbäck. Men nu under sommaren har hon även ett nytt projekt – ett ”mini-kafé” för fikasuget sjöfolk – Glassbrygg­an.

– Jag är en entreprenö­r och tycker det är kul med projekt. För några veckor tänkte jag att alla kommer vara hemma i sommar och åka båt. Men man kan inte ta med sig glass på båten och alla älskar glass, förklarar hon satsningen.

Det nya mini-kaféet nås bara från vattnet då det ligger på bryggan på hennes pappas tomt på Sjöstugegr­änd, mittemot Ekensberg. Familjen har långväga anor på ön berättar Amanda.

– Vår familj var faktiskt den första som bodde på Stora Essingen. För flera generation­er sedan blev vi erbjuda att köpa hela ön för 30 000 kronor men vi hade inte råd, säger hon.

Lovande start

Utbudet på Glassbrygg­an är kortfattat läsk, kaffe och så glass då förstås. Fina dagar är planen att ha öppet från 14-20 även om öppettider­na kan ändras. De första dagarna har varit lovande.

– Det har varit mycket bra. Men jag ska sätta upp fler skyltar för att båtarna ska fatta, många tror att det är en privat fest. Det går bara att ta sig hit sjövägen, men man kan ju välja att simma också. Igår kom det en pappa på en SUP-bräda med sin dotter, säger Amanda.

Planerna är att köra hela sommaren och även utöka till nästa år med att söka bygglov och bygga ut bryggan för sittplatse­r.

Amanda Colldén har öppnat Glassbrygg­an på Stora Essingen.

 ?? FOTO: PRIVAT/GABRIEL LILJEVALL ??
FOTO: PRIVAT/GABRIEL LILJEVALL
 ??  ?? NYÖPPNAT.
NYÖPPNAT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden