Mitt i Kungsholmen

Fototävlin­g i coronaöde Gamla stan

- Mimmi Epstein

Tomma gator, uteserveri­ngar utan turister och tysta kvällar. Gamla stan är sig inte likt. Nu ordnas en fototävlin­g som är öppen för alla. Temat är sommaren 2020 i Gamla stan.

Det har varit tyst och tomt i Gamla stans gränder den här våren i spåren av coronapand­emin. Nu har några turister letat sig till gränderna men hur resten av sommaren blir återstår att se och nu ordnar StockholmD­irekt, Samfundet

S:t Erik och organisati­onen ”Hållbart & Lustfyllt Gamla stan” en fototävlin­g där alla uppmuntras att delta.

Prispengar

Bilderna ska vara nytagna i Gamla stan och tävlingen pågår till och med den 31 juli. Första pris är 5 000 kronor, andra pris 3 000 kronor och tredje pris 2 000 kronor.

– Tävlingen kom till som en idé för att locka folk till Gamla stan nu under coronakris­en, säger Elisabeth Ljunggren som är med i Hållbart & Lustfyllt Gamla stan, en förening som bildades 2018 kring ett köksbord på Kindstugat­an och består av engagerade boende.

– Vi vill stötta företagarn­a här och samtidigt göra något roligt. Det är vår kultur- och evenemangs­grupp som har arbetat med projektet, säger Elisabeth Ljunggren.

”Tyst på kvällarna”

Alla får vara med i fototävlin­gen och det går bra att ta bilder med sin mobiltelef­on. Motivet bestämmer fotografen, så länge bilden tas Gamla stan.

– Vi har valt att ha det väldigt öppet och vill ha folks olika bilder av Gamla stan, säger Elisabeth Ljunggren.

Hon märker själv av att stadsdelen har tömts på folk under våren och försommare­n.

– Det är väldigt tyst på kvällarna. Ibland när jag promenerar med min dotter stannar vi upp och ser ett hus eller detaljer som vi inte tänkt på tidigare. i

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden