Mitt i Kungsholmen

De ordnar gratis fotbollstr­äning i Vasaparken – varje dag.

SCOTT, 6: ”Jag hoppas bli fotbollssp­elare när jag blir stor”

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Fram till och med den sista juli ordnar Norrtulls SK gratis fotbollstr­äning i Vasaparken. När StockholmD­irekt var på plats regnade det kraftigt men det hade barnen inga problem med.

”Använd bredsida! Passa till varandra”. Tränaren Henrik Axelsson berättar för ett tjugotal barn som har kommit till Vasaparken för fotbollslä­gret, som är gratis, hur de ska göra. Barnen är entusiatis­ka trots regnet som vräker ner.

– Min pappa och jag hejar på Liverpool. Jag älskar fotboll, jag blir så glad av det. Det roligaste är när det är match och när man gör mål, säger Lea, 8 år.

Framtidsdr­ömmar

En som håller med är Scott, 6 år.

– Det är så kul när man spelar match för då får man springa. Jag tycker också om att dribbla. Ett av mina favoritlag är Sveriges landslag. Jag hoppas att jag kan bli fotbollssp­elare när jag blir stor, säger han.

Syskonen Frida och Ast

Det är en kul sport för man måste alltid vara beredd. Och så blir man väldigt stark av att spela fotboll.

rid deltar också i träningen i Vasaparken.

– Det är en kul sport för man måste alltid vara beredd. Och så blir man väldigt stark av att spela fotboll, säger Astrid, 8 år. Hennes syster Frida, 9 år, fyller i:

– Vi ville hitta någon sommarakti­vitet och då såg vi det här, det är väldigt roligt!

Stort intresse

Tränaren Henrik Axelsson säger att intresset för att komma och spela fotboll är stort.

– Det är alltid ett gäng här som vill vara med, som mest har det varit kring 30 barn. Det är första gången vi gör det här, men det har rullat på jättebra.

Får lära känna bollen

Eftersom det är många barn och alla har kommit olika långt är det mycket träning på individniv­å.

– Vi jobbar mycket med att de ska lära känna bollen och då ser man vilka som behöver jobba mer med grunderna. Och så kör vi ofta match. Det är vad barnen vill och då kör de hårt, säger Henrik Axelsson.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? MÅLINRIKTA­T. Norrtulls SK ordnar gratis träning i Vasaparken och det roligaste är att spela match, säger de flesta barnen.
TROTSAR REGNET. Syskonen Frida och Astrid tränar fotboll i Vasaparken. ”Det är kul, bland annat för att man träffar nya kompisar” säger Frida.
VARJE VARDAG. Fram till och med den sista juli ordnar Norrtuls SK gratis fotbollstr­äning i Vasaparken.
UPPMÄRKSAM­HET. När tränaren Elias Qalandari pratar lyssnar barnen uppmärksam­t.
FOTO: CLAUDIO BRITOS MÅLINRIKTA­T. Norrtulls SK ordnar gratis träning i Vasaparken och det roligaste är att spela match, säger de flesta barnen. TROTSAR REGNET. Syskonen Frida och Astrid tränar fotboll i Vasaparken. ”Det är kul, bland annat för att man träffar nya kompisar” säger Frida. VARJE VARDAG. Fram till och med den sista juli ordnar Norrtuls SK gratis fotbollstr­äning i Vasaparken. UPPMÄRKSAM­HET. När tränaren Elias Qalandari pratar lyssnar barnen uppmärksam­t.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden