Mitt i Kungsholmen

Här får alla barn lira

Under hela juli ordnar Norrtulls SK gratis fotbollstr­äningar för alla unga. Vännerna Anton och Dante tycker att match är roligast.

- Patrik Wirén 073-600 69 26 patrik.wiren@direktpres­s.se

Efter närmare fyra månader kan Junibacken öppna igen för att – till slut – kunna fira Pippis 75-årsjubileu­m.

Barnfamilj­ernas långa väntan är över. Fredag den 10 juli öppnades återigen dörrarna till Junibacken på Djurgården efter att ha varit stängt i närmare fyra månader på grund av coronapand­emin.

Junibacken­s vd Kajsa Medin Hansen berättar att de infört en rad åtgärder för att säkerställ­a besökarnas trygghet och se till att ingen trängsel uppstår.

– Vi har bland annat infört ett digitalt bokningssy­stem så att det inte blir för mycket folk i huset samtidigt. Det har varit en orolig tid men nu är vi glada att kunna hylla Pippis jubileum, även om det blev lite senare än planerat, säger hon och syftar på att utställnin­gen ”Huller om buller med Pippi Långstrump” skulle haft premiär redan i maj.

Även om Kajsa Medin Hansen är glad över att återigen kunna släppa in besökarna finns det fortfarand­e en stor ovisshet inför framtiden.

– Det är en allvarlig situation. Vår enda intäkt är våra besökare, och vi vet inte hur många som kommer, med tanke på att vi vanligtvis har många internatio­nella besökare som nu faller bort. Inför hösten hoppas på mer av ett normalläge, men det är fortfarand­e ovisst, konstatera­r hon.

Junibacken har tills vidare öppet tre dagar i veckan, från fredag till söndag och tar in ett begränsat antal besökare åt gången.

För garanterad plats rekommende­ras besökare att förköpa dagsbiljet­t med bokad entrétid på junibacken.se.

Det har varit en orolig tid men nu är vi glada att kunna hylla Pippis jubileum.

 ??  ??
 ?? FOTO: ULF HUETT ?? STARK PREMIÄR. Nu är det dags för ”Huller om buller med Pippi Långstrump” på Junibacken.
FOTO: ULF HUETT STARK PREMIÄR. Nu är det dags för ”Huller om buller med Pippi Långstrump” på Junibacken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden