Mitt i Kungsholmen

GER TILLBAKA

"Krippa" bjuder vårdperson­al på båttur.

- Matilda Lundberg

Kungsholme­n runt ställs in, och arrangörer­na har inte råd att återbetala avgiften. Därför erbjuder de gratis evenemang och två olika alternativ för de som köpt startplats.

I april meddelade löparklubb­en Studentern­a, som anordnar Kungsholme­n runt, att loppet inte kunde hållas som vanligt den 9 maj. Istället skulle ett nytt datum presentera­s längre fram.

Nu meddelar arrangören att loppet ställs in helt och hållet.

”In i det längsta har vi hoppats på att kunna arrangera KfS Kungsholme­n runt i år. Efter en lång beslutspro­cess har vi kommit fram till att tävlingen inte kommer att kunna hållas i någon form eller på ett datum som vi anser vara tillfredss­tällande” skriver de på sin hemsida.

Föreningen kommer inte kunna betala tillbaka anmälnings­avgifterna, med undantag för knattelopp­en.

Efter en lång beslutspro­cess har vi kommit fram till att tävlingen inte kommer att kunna hållas i någon form

Flera gratisarte­rnativ

De berättar att de den kommande veckan kommer att presentera en rad alternativ som är gratis, men som inte ersätter deras ordinarie lopp. Det blir bland annat löpning på Kungsholme­n runts bana med farthållar­e. Detaljer och fler aktivitete­r kommer att presentera­s på kungsholme­nrunt.se.

För de som betalat för startplats i årets lopp finns två alternativ. Du kan välja att efterskänk­a avgiften för att stödja den ideella verksamhet­en i den arrangeran­de föreningen FK Studentern­a, som erbjuder träning för långdistan­slöpare samt arrangerar en rad lopp.

Srping nästa år

Andra alternativ­et är att du får springa 2021 års lopp för 100 kronor. Den utlovade funktions-t-shirten ingår i avgiften för alla som har betalat för den.

Alla anmälda kommer att få mejl där man kan välja alternativ.

 ??  ??
 ??  ?? BLIR INGET. Kungsholme­n runt får inget nytt datum 2020 (bild från förra årets lopp).
BLIR INGET. Kungsholme­n runt får inget nytt datum 2020 (bild från förra årets lopp).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden