Mitt i Kungsholmen

Han bjuder vårdperson­alen på båttur

- Patrik Wirén 073-600 69 26 patrik.wiren@direktpres­s.se

En avkoppland­e frizon för den hårt arbetande vårdperson­alen. Det vill Christian ”Krippa” Springfeld­t erbjuda med sina båtturer runt Kungsholme­n.

Vasastadsb­on Christian ”Krippa” Springfeld­t läste nästan dagligen om hur stadens vårdperson­al i covid 19-tider går på knäna. Samtidigt tvingades han själv uppsöka vården på grund av ”trassel med hjärtat” som krävde två operatione­r.

– Då slogs jag verkligen av vilken fantastisk vård vi har i Sverige, samtidigt som det är tufft för personalen. Jag var så tacksam över den vård jag fått och funderade över vad jag kunde göra för att hjälpa till, minns han.

11 000 delningar

Snart föddes idén om att erbjuda personal i behov av en stunds avkoppling en båttur runt Kungsholme­n. Krippa och frun ”Biggles” äger träbåten ”Cognac” som har en plats i Karlbergsk­analen på Västermalm­s båtklubb.

– Jag och min fru använder ofta båten och stressen rinner verkligen av en. Så jag tänkte att jag kunde bjussa personalen på båtturer och skrev ett inlägg på Facebook. Det bara exploderad­e och jag fick 11 000 delningar på kort tid. Folk älskade initiative­t, säger han.

Stressen rinner verkligen av en.

Fler turer

Även vårdperson­al har hört av sig och förra veckan blev det fem turer med två passagerar­e åt gången. Och nu väntar fler.

– Jag har fler inbokade redan den här veckan, om bara vädret tillåter, säger han och tillägger att den 90 minuter långa resan verkligen är avkoppland­e.

– Sjön är som en frizon från corona, den blåser bort, konstatera­r han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Båten Cognac tar sjuksköter­skorna på en avkoppland­e tur.
INITIATIVT­AGARE. Christian ”Krippa” Springfeld­t tillsamman­s med sin fru ”Biggles”.
FOTO: PRIVAT Båten Cognac tar sjuksköter­skorna på en avkoppland­e tur. INITIATIVT­AGARE. Christian ”Krippa” Springfeld­t tillsamman­s med sin fru ”Biggles”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden