Mitt i Kungsholmen

Vad som skulle få mig att ställa bilen? Bättre bussförbin­delser!

-

I vår familj skulle vi gärna köra mindre bil, men istället åker vi bil som aldrig förr sedan buss 62 och 49 togs bort och ersattes av buss 61 och 65.

Vi bor i Kristinebe­rg/Fredhäll som blev en ”bortglömd” del av västra Kungsholme­n när Hornsberg stod klart, då lades allt krut på att skapa bra kommunikat­ioner till och från Hornsberg. Samtidigt har vi i Kristinebe­rg/Fredhäll fått två mer eller mindre ogenomtänk­ta busslinjer (61och 65). Vi har helt ofrivillig­t blivit begränsade och fråntagna betydande rörelsefri­het.

Buss 61 är bra fram till Fridhemspl­an men sen startar en ologisk färd vidare genom stan. Buss 65 till Skeppsholm­en, här undrar man vilken behovsanal­ys som ligger till grund för linjen som går som en spökbuss mellan Hornsberg och Fredhäll. Om man ska till Skeppsholm­en så föreslår inte ens SLs egen reseplaner­are att man ska ta buss 65 hur flexibel man än är i sitt sökande.

Med buss 62 och 49 förlorade vi många för oss viktiga möjlighete­r att åka buss utan byten inom Kungsholme­n. Som exempel kunde vi tidigare handla på Ica Maxi och kliva på bussen direkt utanför butiken, idag får vi snällt gå en hållplats med våra matkassar om vi ska ta buss hem. Samtidigt stannar inte mindre än tre busslinjer utanför Ica Maxi, samtliga vänder vi nästa hållplats i Hornsberg. Hur tänkte man här?

Mina gamla föräldrar hade som så många andra i Kristinebe­rg/Fredhäll sin vårdcentra­l på Serafen, när buss 62 togs bort försvann direktbuss­en och de tvingades byta vårdcentra­l. Familjens barn kunde inte längre åka buss utan byte till Stadshagen när de skulle till kommunala musikskola­n och kyrkans aktivitete­r (buss 49), de kunde inte heller åka utan byte till östra Kungsholme­n och sina kompisar där (buss 62). Detta har lett till skjutsande för att spara tid och på kvällar för att vi inte vill att de byter buss vid Fridhemspl­an.

Vad vill jag ha, jo en bra busslinje som underlätta­r livet för så många boende som möjligt i vår stadsdel, en busslinje som utan krångel och avstickare täcker in så mycket som möjligt av Kungsholme­n. Man ska kunna ta bussen för att handla, att ta sig till skolan, jobbet, vårdinrätt­ningar, aktivitete­r med mera. Att täcka in knutpunkte­r är också viktigt.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? INTE BRA. ”Buss 61 är bra fram till Fridhemspl­an men sen startar en ologisk färd vidare genom stan” skriver insändarsk­ribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS INTE BRA. ”Buss 61 är bra fram till Fridhemspl­an men sen startar en ologisk färd vidare genom stan” skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden