Mitt i Kungsholmen

Mitt ”medborgarf­örslag” till oss Kungsholms­bor

-

Buss 61 görs om till en ringlinje i mötande riktningar, en linje som trafikerar Kungsholme­ns huvudgator från öst till väst och på så sätt täcker in mest möjligt av det som många vill nå. Hållplatse­r riktning 1: Kristinebe­rg, Fredhäll, Rålambsväg­ens hållplatse­r, Marieberg, Västerbrop­lan, Mariebergs­gatan, Fridhemspl­an, Kronobergs­gatan, Polhemsgat­an, Landstings­huset, Kungsholms­torg, Kungsholms kyrka, Stadshuset, Tegelbacke­n, Centralsta­tionen, Citytermin­alen, Kungsbropl­an, Fleminggat­ans hållplatse­r, Arbetargat­an, Kulturskol­ans hus, S:t Görans sjukhus, Kellgrensg­atan, Strandberg­sgatan (Ica Maxi), Nordenflyc­htsvägen, Kristinebe­rgs

IP, Kristinebe­rg. Hållplatse­r riktning 2: Samma men i omvänd ordning.

Buss 74, har läst om förslaget att förlänga denna linje från Hammarby sjöstad/Södermalm till Hornsberg, det är ett jättebra förslag. Tänk då på oss i Fredhäll/Kristinebe­rg och dra linjen från Västerbrop­lan in på Rålambsväg­en på sin väg till Hornsberg. På så sätt skulle vi få en möjlighet att åka buss till Södermalm.

Servicebus­sar, inför mindre bussar till lite avsides kvarter och ge fler möjlighet att röra sig på så sätt. Det kan vara skillnaden som gör att man kan välja bort färdtjänst. Det skulle också göra att vi som inte bor i dessa kvarter slipper åka med på tidsödande omvägar på de bussar som idag gör ”avstickare” dit.

Med förhoppnin­g att politiker, aktörer och andra beslutsfat­tare läser denna insändare, ni kan göra skillnad. Det är inte bara helt nya kommunikat­ioner ut och in till Stockholm som behövs för att nå era mål om mindre biltrafik och fler som nyttjar kollektivt­rafiken. Kosta på behovsanal­yser där vi medborgare får tala om vad vi behöver och vad som är viktigt för att klara vardagen, att kunna röra sig smidigt inom sin egen stadsdel borde vara ett rimligt minimikrav.

Bilist som gärna skulle åka kommunalt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden