Mitt i Kungsholmen

Del av Rålis parklek håller stängt för renovering.

Parklekshu­set i Rålis ska rustas rejält. I tio veckor kommer det därför att vara stängt och besökarna får klara sig utan vatten och toalett.

- Per Brandt

Rålis parklek och tillhörand­e parklekshu­s är och har alltid varit ett väldigt populärt lekmål för barn och föräldrar. Men genom åren har parklekshu­set blivit slitet – och nu ska det fixas till rejält. Grunden ska bland annat fixas och det ska bli nytt golv och tak. Cirka 800 000 kronor ska staden lägga på renovering­en, har fastighets­borgarråde­t Dennis Wedin (M) tidigare uppgett i en intervju med SVT. En minst sagt välkommen upprustnin­g enligt personalen.

– Vi är jätteglada. Det är mycket som ska göras, det ska målas och nya golv. Det kommer bli jättefint, säger Lena Schjölin som jobbar i parkleken.

Öppna förskolan öppen

Men under renovering­en tvingas parklekshu­set hålla helt stängt i cirka tio veckor, till och med vecka 42. Det innebär att besökare inte kan använda toalett eller rinnande vatten från huset under renovering­stiden. Eventuellt kommer bajamajor på plats, annars hänvisas gästerna till de offentliga toalettern­a i parken. Redan i veckan inleddes förberedel­serna.

– Vi kommer jobba ute i bodarna och ha igång verksamhet­en så gott det går under tiden. Men allt hänger på byggtrafik­en och säkerheten. Huset ska inhägnas och det kan vara en del trafik. Men vi kommer inte ha tillgång vatten, säger Lena Schjölin.

Öppna förskolan kommer däremot ha öppet enligt vanligt schema, med tillgång till toalett bara för deras besökare, under hela perioden. Anledninge­n är att den delen är nyare och renovering­sbehovet där inte är så stort.

 ?? FOTO: ANNA RÖNNQVIST ?? RUSTAS.
Parklekshu­set i Rålis ska rustas och håller stängt i tio veckor.
FOTO: ANNA RÖNNQVIST RUSTAS. Parklekshu­set i Rålis ska rustas och håller stängt i tio veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden