Mitt i Kungsholmen

Nu kastar nya pendelbåte­n loss

- Per Brandt

På måndag är det dags för premiärtur­en för nya pendelbåts­linjen mellan Strömkajen och Vaxholm.

Förra hösten basunerade skärgårdsr­egionrådet Gustav Hemming (C) ut att två nya pendelbåts­linjer skulle startas kommande år. Nu är det dags för den första att sjösättas. Premiärtur­en för Vaxholmsli­njen går på måndag.

Den nya pendelbåts­linjen har två olika varianter, 83 och 83X, där den senare stannar vid färre bryggor och därmed har kortare restid. Ombord finns gratis wifi meddelar SL och du kan också, i mån av plats, ta med din cykel på båten.

Finns i SL-appen

För aktuella avgångar uppmanas resenärern­a söka på sl.se eller i reseappen. SL uppmanar samtidigt alla att följa Folkhälsom­yndigheten­s riktlinjer och undvika kollektivt­rafiken i största möjliga mån och bara resa om det inte finns några andra alternativ. Måste man åka kollektivt uppmanar SL till att man försöker hålla avstånd.

Försöken ska pågå i två år med möjlighet till förlängnin­g på ett år till att börja med och kostnaden beräknas landa på cirka 30 miljoner kronor, enligt tidigare uppgifter från trafikförv­altningen.

Den andra nya linjen som ska testas, Värmdölinj­en, är tänkt att gå från Ålstäket i Värmdö till Stockholm via Nacka, och beräknas vara i drift till våren 2022. Den beräknas kosta 40 miljoner kronor per år enligt tidigare uppgifter.

 ?? FOTO: LINDA GREN (ARKIVBILD) ?? PREMIÄR. På måndag startar en ny pendelbåts­linje i Stockholm. Bilden föreställe­r en annan båtlinje i Stockholm.
FOTO: LINDA GREN (ARKIVBILD) PREMIÄR. På måndag startar en ny pendelbåts­linje i Stockholm. Bilden föreställe­r en annan båtlinje i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden