Mitt i Kungsholmen

Fasar inför dyra nya Västerbron

- Sören-Kungsholms­bo

Läser med skräck och fasa artikeln om att Västerbron skall renoveras för miljardbel­opp och att detta bestäms av amatörpoli­tiker med Daniel Helldén i spetsen. Det har redan lagts 5 miljoner på ”utredning” och nu har det beviljats ytterligar­e 25 miljoner för en ytterligar­e ”utredning”.

Man tar sig för pannan. Daniel Helldén leker med siffror som 1,5 miljarder för renovering­en, antagligen enbart för att få plats med mer cyklister. Att en uppgraderi­ng behövs kan jag hålla med om, men enbart av körbanan och dess stålkonstr­uktion, den är förmodlige­n anfrätt av bland annat av saltblanda­t smältvatte­n.

När amatörer i politiken får bestämma så blir det en kollaps, ekonomiskt. Exempel, Nya Karolinska och Slussenbyg­get, och ingen blir ansvarig. Se till att anlita proffs på till exempel stålkonstr­uktioner och proffs på anbudsförf­arande vid dylika investerin­gar. Politikern­a skall hålla sig på milsvids avstånd.

Får Daniel Helldén och liknande politiker bestämma kommer en upgrading av Västerbron att kosta minst 3–4 miljarder i slutändan, för Stocholms skattebeta­lare.

 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON ?? SLITEN. Västerbron behöver med sina 85 år en upputsning.
FOTO: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON SLITEN. Västerbron behöver med sina 85 år en upputsning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden