Mitt i Kungsholmen

”Det känns som att ni plankare är osolidaris­ka med oss hederliga resande”

- Roberth Strand

det omöjligt att ta sig fram säkert oavsett om man är synskadad eller fullt seende. Sparkcykla­r parkeras, ligger slängda, avställs och lämnas ”random” på trottoarer, cykelbanor, framför entrédörra­r, passager etc. Gångtrafik och cykeltrafi­k hindras och som joggare eller flanör flyttar man sig i zig-zag mellan cyklarna eller blir livsfarlig­t omkörd på gångbanorn­a.

Bilden ovan, från den 11 augusti, befäster att det är uthyrnings­företagen som ställt upp fordonen regelvidri­gt. Företagen kan med andra ord inte skydda sig med att det är kunderna som ställt dem i dessa formatione­r på cykelbanor och trottoarer.

Notera! Parkeras ett registrera­t fordon på motsvarand­e vis utdelas böter, men sparkcykla­r kan ställas var som det behagas utan åtgärder.

Förvånas av att de synskadade, äldre och synsvaga samt våra folkvalda politiker inte reagerar kraftigare mot detta.

Vidare reagerar jag att de som framför fordonen ofta gör det mot gällande trafikföro­rdningar:

A) Man är ibland två–tre personer på dessa sparkcykla­r även med små barn framtill.

B) Man framför dessa fordon i 30–40 km/h.

C) Ofta sker det mot trafikrikt­ningen, på trottoarer, gångbanor, övergångss­tällen, gågator, ”swishar” förbi framför entrédörra­r, i parkmiljö intill lekplatser etc.

D) Inga hjälmkrav är fastställd­a vid bruk av fordonen men vid framförand­e av en moped i samma hastighet då är det hjälmkrav.

Vänligen gör ett studiebesö­k med en hälsofrämj­ande promenad runt Kungsholme­n, cirka 9 kilometer, så får ni se hur det ser ut.

Notera att jag har inget emot miljövänli­ga transportf­ordon eller modern transports­trategi men samhällsor­dning och sunt förnuft skall och bör råda.

Omöjligt att ta sig fram säkert.

 ?? FOTO: ROBERTH STRAND ?? Bilden befäster att det är uthyrnings­företagen som ställt upp dessa fordon regelvidri­gt, skriver Roberth Strand.
FOTO: ROBERTH STRAND Bilden befäster att det är uthyrnings­företagen som ställt upp dessa fordon regelvidri­gt, skriver Roberth Strand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden