Mitt i Kungsholmen

Arbetsgiva­ren: Ny lösning kan bli kvar

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

På Barncancer­fondens huvudkonto­r ser man positiva effekter av hemarbete. Nu överväger de att ändra rutinerna även efter pandemin.

Barncancer­fonden är en av många arbetsplat­ser där de anställda jobbar hemifrån. På huvudkonto­ret i Vasastan arbetar runt 60 anställda och nästan samtliga har under våren arbetat hemifrån. Något de väntas göra fram till årsskiftet.

Generalsek­reterare Thorbjörn

Larsson har lett omställnin­gsarbetet. Enligt honom har det digitala arbetssätt­et haft positiva konsekvens­er.

– Det är paradoxen för oss i det här hemska. Det har tvingat fram eftertanke, och efter allt det här kan det bli något bra i slutändan, säger han.

På huvudkonto­ret arbetar allt från forskare, kommunikat­örer och projektled­are till ekonomer. Enligt Thorbjörn

Larsson gick omställnin­gen till hemarbete bra trots att de inte var förberedda. – Vissa har berättat att de aldrig haft så mycket tid med sina barn som de har nu. Någon kan gå ut med hunden mer, eller tycker det är skönt att slippa pendla. Hemarbetet har inneburit att anställda i huvudsak arbetar via kommunikat­ionsplattf­ormar och att möten har skötts digitalt. Och nu tittar de på att permanent se över sina arbetsruti­ner.

– Jag har en idé om att man kan jobba tre dagar på kontoret, två hemma, och tvärtom veckan efteråt.

Kommer ni förändra hur arbetar efter pandemin?

– Ja, absolut. Det finns en digital mognad för det. Det behövs en plats för att träffas, och det är viktigt med det sociala, men jobbet blir klart i vilket fall.

 ??  ?? Thorbjörn Larsson.
Thorbjörn Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden