Mitt i Kungsholmen

Två nya konstgräs på Kungsholme­n

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Är gräset grönare på andra sidan? I alla fall på Stadshagen­s IP och Kristinebe­rgs BP där föreningar­na kan glädjas åt sprillans nya konstgräs.

Hål, lapptäcke och grusstänk. Det var ingen vacker bild som målades upp vid Kungsholme­nDirekts besök vi Kristinebe­rgs BP för ganska prick ett år sedan. ”Pinsamt” var ett av betygen om skicket på den minst sagt luggslitna planen som lades 2008.

Då fanns ingen tidplan för när matten kunde läggas om vilket mötte kritik. Men nu har en sprillans ny matta rullats ut i sommar. Prislapp: 1,4 miljoner kronor.

Dessutom har b-planen på Stadshagen­s IP fått en ansiktslyf­tning med ett nytt konstgräs även där.

– Det känns jättebra och det var verkligen på tiden. Krillans BP har bara lappat och lagats sedan planen gjordes. Den används otroligt mycket för både träning, match och spontanfot­boll. Det är samma med Stadshagen. Jag tror det var Stockholms äldsta konstgräs, det var gammalt redan när det lades, säger Mattias Johansson, ordförande i Karlbergs BK.

3,5 miljoner kronor

Enligt idrottsför­valtningen byttes konstgräse­t på Stadshagen, trots väntande bostadspla­ner, eftersom den var hårt sliten, att det är stort tryck på anläggning­en och att tidplanen för exploateri­ngen av delar av idrottspla­tsen ”inte är fastställd ännu”.

Kostnaden är beräknad 3,5 miljoner kronor.

– På Stadshagen har inte staden gjort något de senaste åren eftersom det ska byggas bostäder där. Men det känns avlägset nu och lär dröja så vi är tacksamma att de har fixat konstgräse­t. Nu hoppas vi staden tittar på omklädning­srummen nästa gång och fortsätter att underhålla idrottspla­tsen på ett värdigt sätt, säger Mattias Johansson. till

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYA MATTOR. Båda på Kristinebe­rgs BP och en av planerna på Stadshagen har det blivit nytt konstgräs. Lukas Erlandsson i Karlbergs BK pojkar -07 gör tummen upp.
FOTO: PRIVAT NYA MATTOR. Båda på Kristinebe­rgs BP och en av planerna på Stadshagen har det blivit nytt konstgräs. Lukas Erlandsson i Karlbergs BK pojkar -07 gör tummen upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden