Mitt i Kungsholmen

”Jag tycker att frisören borde använda munskydd av respekt mot mig.”

- Coronahår

Efter 8 månader

kände jag mig tvungen att klippa mitt coronahår! Trots att jag var livrädd, bokade jag tid hos min damfrisör, och frågade om de använde munskydd. Ja, det gjorde de! Jag är +70 och har diabetes det vill säga jag tillhör riskgrupp.

När jag kom in iklädd med min kirurgmask, såg jag ägaren bära munskydd, men inte de 3 anställa. En av de anställda hänvisade mig till frisörstol­en. Då hon inte bar munskydd, bad jag henne att göra det. Då svarade hon: ”Ingen fara! Jag är inte sjuk! Jag lovar, att om jag hostar, springer jag snabbt till ett annat rum!”

Jag sa att hon ej kunde veta om hon var smittad eller inte! Hon tog dock på sig munskyddet, men klagade att det blir så varmt. Munskyddet var på när hon drog mitt hår genom slinghätta­n. Men när det blev dags att tvätta mitt hår, hängde munskyddet under hakan! Jag frågade henne om det är jobbigt för henne att bära munskydd och hon klagade igen att det blir så varmt!

Tur nog var det ägarinnan med munskyddet, som klippte mig. Hon bad mig att ta av mitt munskydd då gummibande­n störde vid klippninge­n.

Hon lovade att inte prata det vill säga inte andas på mig men sedan pratade hon ändå med de andra.

Jag hade med mig ett riktigt andningssk­ydd, FFP3 mask, men hade skämts att ha den på mig, och det är tungt att andas med. Ångrade att jag ej använt det! Det skulle ju skyddat mig även om damfrisöre­n ej använt sitt.

Jag tycker att av respekt mot mig borde de använt munskydd. Personalen träffar ju så mycket folk, och det ökar smittorisk­en. Blev mycket nöjd med håret men kände att jag hade riskerat mitt liv! Och på natten drabbades jag av min nya sjukdom ”coronaånge­sten”! Kände mig febrig och trodde att jag blivit smittad. Men mår fortfarand­e bra, oron för att ha blivit smittad finns dock kvar!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden