Mitt i Kungsholmen

Pontus Frithiof öppnar nytt på Fleminggat­an.

- Per Brandt 073-600 69 24 per.brandt@direktpres­s.se

Från poké bowls och burgare till fransk bistro med kafé och loungedel. När Pontus Fritihof öppnar nytt på Fleminggat­an hoppas han locka folk från morgon till kväll.

Det är på Fleminggat­an 39, där tidigare Poké Burger och The Seven huserade som krögaren Pontus Fritihof, tillsamman­s med Thomas Dahlstedt och Nordrest, öppnar nytt. Tanken är att slå upp portarna den 16 september.

I lokalerna väntar då en bistro med fransk inriktning med 90 sittplatse­r, kafédel med cirka 30 sittplatse­r och en loungebar för upp till 45 personer som även kan hyras för privata tillställn­ingar enligt Pontus Fritihof.

Kvarterskr­og är målet

Målet är att locka Kungsholms­borna och de som jobbar i krokarna från morgon och kväll, öppettider­na kommer vara 8-23 alla dagar i veckan.

– Menyn kommer vara en hyllning till det mångkultur­ella Paris. Vi vill skapa en kvarterskr­og för alla och ha ett utbud för hela dagen, säger Pontus Fritihof i ett uttalande.

Han har höga förväntnin­gar på den nya restaurang­en och räds inte att öppna mitt under coronapand­emin.

– Vi vill bli en Kungsholms­klassiker. Vi hoppas såklart att våra gäster i området ska trivas och vilja besöka oss flera dagar i veckan. Oavsett om de vill köpa sitt frukostbrö­d från vår bagerimont­er med sig hem, eller ta en mysig frukost. Man ska spontant kunna slinka in i vår bar eller äta en middag med sina vänner. Vi tror också det kommer vara uppskattat med vårt stora take away-utbud som finns att köpa hela dagen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ÖPPNAR NYTT.
Pontus Firtihof, till vänster, öppnar ny restaurang på Fleminggat­an tillsamman­s med Thomas Dahlstedt.
FOTO: PRIVAT ÖPPNAR NYTT. Pontus Firtihof, till vänster, öppnar ny restaurang på Fleminggat­an tillsamman­s med Thomas Dahlstedt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden