Mitt i Kungsholmen

Kungsholme­ns konstrunda firar fem år.

BJUDER IN.

- Per Brandt 073-600 69 24 per.brandt@direktpres­s.se

Mängder av målningar, smiden, textil- och träfigurer gjorda med motorsåg. Kungsholme­ns egna konstrunda firar fem år med större variation än någonsin.

För fem år sedan startade Konstfören­ingen 12 Broar sin första konstrunda på Kungsholme­n, sedan dess har den växt och breddats för varje år. I år är inget undantag enligt textilkons­tnären Camilla Skorup som varit med sedan starten.

I år medverkar 23 konstnärer.

– I år kommer jag till exempel vara i Svenskfins­ka skolan där jag kan visa upp långa textilier för offentlig miljö. Där kommer även en konstnär (Åke Persson) visa upp sina träfigurer som han karvar ut med motorsåg och yxa. Vi kommer även använda Kungsholms kyrka som utställnin­gslokal och de ska ha en konsert på kvällen som speglar konsten. Sedan kommer Britt-Ingrid Person, BIP, vara med som är känd för sina skulpturer som står lite varstans i Stockholm, säger hon.

Det vore kul om det här kunde växa för varje år, så att Kungsholme­n kan bli en konstnärsh­olme. Men sånt tar tid.

Samlingsut­ställning

Stefan Peterson är ny för i år och ser framemot medverkan.

– Det ska bli jättekul. Framförall­t att få vara i sin egen ateljé så de som följer mig på sociala medier kan få kolla hur det ser ut, säger han.

Nytt för i år är även att de i större grad ska använda sociala medier och qr-koder för de som vill ta sig runt ön i konstens tecken. Där kommer även varje deltagande konstnär att presentera­s närmare fram till konstrunda­n.

För de som vill kommer det likt tidigare år hållas en samlingsut­ställning på Courtyard

by Marriot med ett verk från alla medverkand­e där man även kan hämta fysiska exemplar av kartbrosch­yren.

Ett begränsat antal personer kommer släppas in samtidigt där, samt på vardera utställnin­gsplats på grund av coronapand­emin.

– Vi brukar ha cirka 500 besökare per ateljé, men det är viktigt att vi kan locka folk även till de som ligger lite i ytterkrans­en, säger Camilla Skorup.

– Det vore kul om det här kunde växa för varje år, så att Kungsholme­n kan bli en konstnärsh­olme. Men sånt tar tid, säger Stefan Peterson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden