Mitt i Kungsholmen

Två verksamhet­er inom socialpsyk­iatrin stängs

- Byter inriktning Per Brandt

Två träffpunkt­er inom socialpsyk­iatrin stängs när stadsdelen ska sänka lokalkostn­aderna. Samtidigt byter en annan mötesplats inriktning till daglig verksamhet inom LSS.

Det handlar om Träfflokal­en S:t Göransgata­n 92 och S:t Göranspark­en som nu ska stängas permanent, de har haft stängt under coronapand­emin. Anledninge­n är att lokalerna inte är tillgängli­ghetsanpas­sade så de hade ändå behövt flytta, att det är få besökare och att stadsdelen måste sänka sina lokalkostn­ader, enligt stadsdelsn­ämndens ordförande

Rasmus Jonlund (L).

Enligt honom har förvaltnin­gen kontaktat alla de kan för att guida till andra närliggand­e liknande verksamhet­er, som Balder på Norrmalm.

– Självklart ska det få kosta, men vi måste använda pengarna på smartast möjliga sätt. Då är hyran för en lokal som ändå är otillgängl­ig inte motiverad. Dessutom är det inte jättestora avstånd i innerstan och det är bra att det finns en samverkan mellan stadsdelar­na, säger han.

I samma veva byter även Bolinders kafé och konferens inriktning, från dagens sysselsätt­ning för personer med psykiska funktionsn­edsättning­ar till en sysselsätt­ningsverks­amhet med daglig verksamhet enligt LSS (lagen om särskilt stöd till funktionsh­indrade). Även här har de tidigare besökarna informerat­s om andra alternativ, enligt Jonlund.

– Det var få deltagare där och samtidigt ser vi ett ökat behov och efterfråga­n för daglig verksamhet för LSS-gruppen och det är en bra lokal för det. Det finns 26 socialpsyk­riatriska sysselsätt­ningsverks­amheter i staden, och allt fler söker sig redan någon annanstans, så de deltagarna kan välja själva var de vill gå.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STÄNGS. Två verksamhet­er inom socialpsyk­iatrin på Kungsholme­n stängs.
FOTO: MOSTPHOTOS STÄNGS. Två verksamhet­er inom socialpsyk­iatrin på Kungsholme­n stängs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden