Mitt i Kungsholmen

Flippin’-grundaren lämnar sitt livsverk

Satsar allt på annan krog Jon Widegren, personen som sägs vara den som startade finburgart­renden i Sverige, har valt att sälja Flippin’ Burgers. Men någon sorg eller nedstämdhe­t är det inte tal om.

- Michael Toll

Jon Widegren har kallats ”Sveriges finburgare­s fader” och anses vara den person som drog igång trenden med välsmakand­e hamburgare i samma stund som han slog upp portarna till Flippin’ Burgers 2012, som då låg på Kungsholms strand.

Men förra sommaren nådde han en punkt där han kände att det inte gick att dra konceptet längre. Han bestämde sig för att det var dags att gå vidare och under hösten 2019 började han leta lämpliga intressent­er som ville ta över restaurang­en.

Tugg tar över

Försäljnin­gen gick dock inte i lås, och när sedan coronapand­emin kom lades allt på is. Men för några veckor sedan, i början av september, stod det klart att Tugg Burgers tar över restaurang­en.

– Vi på Tugg Burgers har alltid varit stora fans av Flippin’ Burgers och vi är väldigt exalterade över att få vara en del av Flippins’ framtida resa, säger Viggo Broström, VD på Tugg Burgers, i ett pressmedde­lande.

Ingen skillnad

Förhoppnin­gen är dock att besökare inte ska märka av någon skillnad. Det är samma kött, bröd, tillagning­ssätt och personal. Till och med namnet blir detsamma.

– Jag har varit ute efter att sälja Flippin till någon som ville driva vidare i samma anda. Jag är övertygad om att Tugg kommer göra det här bra, även om de givetvis får göra precis vad de vill med stället, säger Jon Widegren.

Han fortsätter dock att förse stockholma­re på goda smaker i gommen. Han driver vidare Lådan på Luntmakarg­atan, som nu har öppnat igen efter att ha varit coronastän­gt sedan i mars.

– Det är superkul. Det har gått bra efter öppnandet och det är mycket folk som vill komma hit. Det kluriga är att vi måste neka folk att komma in i lokalen. Vi har stora ytor, men man måste ju erbjuda sittplatse­r.

Jag har varit ute efter att sälja Flippin till någon som ville driva vidare i samma anda.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? GÅR VIDARE.
Jon Widegren har sålt Flippin Burgers, men fortsätter att jobba i Stockholms restaurang­värld med Lådan.
FOTO: PRESSBILD GÅR VIDARE. Jon Widegren har sålt Flippin Burgers, men fortsätter att jobba i Stockholms restaurang­värld med Lådan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden