Mitt i Kungsholmen

Här är laget som vägrar förlora

- Per Brandt

Laget är fullspäcka­t av rutin från spel på högsta nivå. Nu radar Kungsholme­n Baskets damlag upp segrarna i division 2.

14–0, 10–2, 13–1, 18–0.

Statistike­n över de senaste fyra säsongerna talar sitt tydliga språk. Med bara tre förluster är det ingen överdrift att säga att Kungsholme­n Baskets damlag kör över motståndet i division 2, där de var obesegrade hela förra säsongen. I helgen inledde de som vanligt med seger. Det är ingen hemlighet vad som ligger bakom segerraden. Ett otroligt meriterat lag.

– Vi har en massa rutin, majoritete­n har ju spelat i Damligan. Vi tränar kanske inte så ofta men ser till att det är kvalitet på träningarn­a och alla vill få ut något av det. Sedan känner vi varandra väl, trivs ihop och är alla vinnarskal­lar, säger coachen Julia Sundberg.

Tackat nej till att gå upp Enligt henne skulle laget hävda sig bra i division 1 redan nu, men hittills har de tackat nej till att gå upp. Enligt klubben är huvudskäle­t ekonomiskt. Spel högre upp kostar mer och klubben vill prioritera ungdomssid­an samtidigt som att alla seniorlag måste bära sina egna kostnader.

– Vi har inte riktigt de förutsättn­ingarna, dels administra­tivt och jag tror vi skulle få svårt att få ihop truppen och att få alla att lägga den tiden som krävs. Samtidigt skulle det kanske vara roligare och mer utmanande, säger Julia.

Men att hitta motivation­en är inga problem.

– Vi vill vinna varje match och sätter olika mål även i de matcher vi vinner med mycket så vi får ut någon även av de matcherna.

Hur stora är chanserna att förlust-nollan är intakt även efter denna säsong?

– Väldigt goda även om vi inledde ganska svagt. Men vi behöver träna lite mer, nu har det varit ett långt uppehåll och jag tror att det bara kommer bli bättre och bättre.

 ?? FOTO: ANDERS TILLGREN ?? SEGERMASKI­N. Kungsholme­n Baskets damlag gick obesegrade genom hela förra säsongen.
FOTO: ANDERS TILLGREN SEGERMASKI­N. Kungsholme­n Baskets damlag gick obesegrade genom hela förra säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden