Mitt i Kungsholmen

Polis skadades i tumult i Rålis

Polisen tänder upp parken nattetid

- Per Brandt

Nu tar polisen till ”superljuse­n” för att få ordning på stöket i Rålambshov­sparken. Vid förra helgens stora ungdomsfes­t skadades en polis.

Förra helgen var det på nytt en stor ungdomsfes­t i Rålis och i ett inlägg på Norrmalmsp­olisens Facebooksi­da skriver de att det var hundratals ungdomar i parken och att det var ”dålig stämning, stökigt och rörigt”.

När en polis skulle ingripa mot en ungdom som sålde lustgasamp­uller lade sig den misstänkte­s kompisar i ingripande­t och polisen fick larma efter hjälp. Polisen ska ha skadat sig lindrigt i samband med tumultet.

Tog tjänstevap­en

Enligt Victor Adolphson, YB Södermalm, försökte även någon i tumultet ta polisens tjänstevap­en. ”Nu kunde kollegan freda sig, men de skyldiga hann fly” skriver han på twitter.

Polisens volontärer fick även order om att ta av sig sina västar och lämna området då polisen inte bedömde det som säkert för dem att vistas där.

Mindre bra beteende

När kommunpoli­sen Peter Enell går igenom helgens rapporteri­ng uppger han att det handlade om ett 30-tal ungdomar som hetsade varandra till ”mindre bra beteende”. Vidare har polispatru­llerna på plats rapportera­t om att det uppstod tumult där enstaka utfall gjordes mot poliserna men att det snabb kunde stävjas och personerna avvisades från platsen.

I Rålis har sedan flera år tillbaka funnits en möjlighet för polisen att tända upp hela parken vid behov. Men den lösningen har haft tekniska problem den senaste tiden enligt Peter Enell, men ska nu vara fixat och det kommer att användas.

Parkljuset kan flashas upp ännu mer och det kommer vara tänt hela tiden.

Bra belysning

– Jag har jobbat hårt på det här sedan en vecka tillbaka. Och det kommer att fixas så att parkljuset kan flashas upp ännu mer och det kommer vara tänt hela tiden. Just i skateparke­n är det väldigt bra belysning, men i andra delar av parken så kan det vara bra att kunna tända upp mer för det är klart att det kan hända saker där, säger han.

 ?? GENREBILD: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON ?? STÖKIGT. Det var på nytt en stökig helg i Rålis.
GENREBILD: CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON STÖKIGT. Det var på nytt en stökig helg i Rålis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden